život žene

Neobični simptomi trudnoće: 8 stvari za koje niste znali da ukazuju da ste u drugom stanju

0
Jeste li u drugom stanju iskusili nešto neuobičajeno, na šta se vaše prijateljice nisu žalile? Pogledajte koji, manje poznati, pokazatelji trudnoće postoje.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko ste tokom trudnoće imali problem s nosem, desnima, glasom, snovima, kožom i slično, nema razloga za strah. Većina retkih simptoma drugog stanja je potpuno bezazlena za zdravlje majke i bebe, ali činjenica da ih veliki broj budućih majki ne iskusi čini ih pomalo zastrašujućim, piše Yumama.

 

Za brže i lakše začeće: 6 namirnica koje će vam pomoći da zatrudnite


Lista svih neobičnih "pratilaca" drugog stanja je poduža, a mi vam predstavljamo nekoliko na koje su se mame žalile.


Trudnički snovi


Ovi snovi deluju prilično realno, zbog čemu umeju da budu veoma zastrašujući. Ponekad su toliko realistični da imate osećaj da se to zaista događa, dok su nekad toliko čudni i bizarni da ste, dok sanjate, svesni da je sve samo san.


Curenje nosa


Ovaj simptom nije naročito redak, ali je zabrinuo veći broj trudnica. Zbog promenjenog rada hormona, sluzokoža nosa ponekad otekne i pojačava se proizvodnja sluzi.

 

Ima li razloga za paniku? Stručnjaci objašnjavaju kada može da se zatrudni nakon analnog seksa


Krvarenje desni


Tokom trudnoće, protok krvi je brži, a u drugom stanju se ponekad javlja i periodontitis, zbog čega su desni tada podložnije bakterijama.


Dubok i hrapav glas


Potpuno je normalna pojava da trudnicama oteknu glasne žice, što privremeno menja boju glasa. Ova neobična pojava može potrajati i do porođaja.

makonda-tracker