MOĆ PRIRODE

Treći trimestar TRUDNOĆE vam je doneo i PUCANJE KOŽE? Uz tretman hladno ceđenim ULJIMA, rešite se ove estetske mane

0

Zaboravite na invazivne tretmane nakon porođaja, već se vratite alternativnim rešenjima

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ušle ste u treći trimestar trudnoće, sve teče po planu i protokolu, ali ono što vas brine, jeste koža koja se rastegla i stvorila duboke strije?

 

Ova estetska mana je potpuno prirodan proces, koji se neretko dešava damama u pubertetu, drugom stanju, ali i periodima kada ne razmišljamo o konzumaciji hrane, bogate trans mastima.

 

Genetika će u ovom slučaju igrati presudu ulogu, koja utiče na elastičnost kože, ali i način ishrane i nege.

 

Ono što možete učiniti kao efikasnu prevenciju crvenim linijama, jeste svakodnevna hidratacija hladno ceđenim uljima, koja će dubinski nahraniti kožu i sprečiti isušivanje. 

 

1, Hlado ceđeno ulje AVOKADA

 

Ono ima visoki procenat penetracije u kožu, a obiluje vitaminija A i E, snažnim antioksidansima, kao i alfa-linolensku (omega 3) kiselinom. Koža će biti zaštićena, nahranjena i manje podložna pucanju. Ulje možete mazati nekoliko puta dnevno, jer će veoma brzo upiti.

 

2. Hladno ceđeno ulje BADEMA

 

Ovo moćno ulje ima sposobnosti da ublaži oštećenje DNK i hemijske promene na koži, štetnim delovanjem sunca, te je odlična zaštita i prevencija strija u trudnoći, s obzirom na to da obiluje vitaminima A, B1, B2, B6, fosforom, cinkom, nezasićenim masnim kiselinama. Mažite regiju stomaka i grudi jednom dnevno za odlične rezultate.

 

trudnoća, PMS, simptomi
foto: Profimedia

 

3. RICINUSOVO ULJE

 

Tokom drugog stanja može koristiti isključivo za negu kože, koja je veoma suva i sklona perutanju, jer će sve probleme rešiti za nekoliko dana, a strije će ublažiti čak 90 posto. Mane su što sporo upija i ima težak miris, te ga mažite pred spavanje.

 

4. Ulje MASLAČKA

 

Iako je njegova uloga najpre poznata kod otečenih grudi, gihta i artritisa, ono je veoma hidratantno i preporučljivo za prevenciju strija.

 

Budite istrajne i uporne, kako biste sprečile ovaj proces, bez prepuštanja invazivnim tretmanima.

 

 

 

 

 

makonda-tracker