čvrst karakter

Ako ste planirali kućnog ljubimca povedite računa: Ovih 5 rasa nisu najbolji izbor ukoliko imate decu!

0
Mogu da vam budu najbolji prijatelji samo ako se potrudite oko njihove dresure...
 

A post shared by Pekingese World (@pekingesesworld) on

4. Ši - Cu

 

Mnogi uzgajivači pasmine Ši Cu (i drugih malih pasmina) ne žele da prodaju štene porodici s decom mlađom od sedam godina. Živahne i odane naravi, Ši Cu može biti divan kućni ljubimac za odrasle i stariju decu, ali manja deca često ne razumeju da pas nije uvek raspoložen za igru. Ši Cu se obično dobro slaže s drugim ljubimcima i psima, ali ukoliko ga ne učite pravilima ponašanja, njegova tvrdoglava i agresivna narav može prevladati. Ukoliko razvije sindrom malog psa može biti vrlo mrzovoljan pa može ugristi ako se iziritira ili uplaši. Takođe, skloni su da postanu vrlo teritorijalni ako misle da su vođa čopora, a takvo ponašanje kod ove pasmine deca često podstiču.

 

A post shared by Shih Tzu (@shihtzusofinstagram) on

 

5. Dalmatinac

 

Uzgojen da trči kilometrima, Dalmatinac je i danas poznat po svojoj neumornosti zbog čega može biti preenergičan pas za malu decu. Dalmatinci su vrlo aktivni psi koji zahtevaju mnogo istrčavanja i fizičke aktivnosti. Dalmatincu kome je dosadno i u kome se nakupila nepotrošena energija može početi da laje, kopa ili pokazuje znakove agresije. Zbog tolike količine energije ova pasmina takođe nije idealna za držanje u stanu.

Reč je o vrlo inteligentnim psima koji će pokušati da isteraju vlastitu volju što znači da traže konstantnu disciplinu. Njihova inteligencija čini ih i psima kojima nije jednostavno "upravljati". Zbog sveta toga dalmatinac se neće najbolje slagati s malom decom, ali hoće s većom, dobro odgojenom decom koja će se znati nositi s ovim specifičnim psom čvrstog karaktera.

 

A post shared by Lisa (@pispas08) on

 

makonda-tracker