otkrijte

Ove običaje ne smete propustiti na Bogojavljenje: Drage devojke, na 3 NAČINA možete prepoznati svog SUĐENOG muškarca (FOTO)

0
Staro verovanje kaže da na Bogojavljenje vrlo lako možete prepoznati za koga ćete se udati. Ukoliko još uvek niste isprobali jedan od ovih običaja, požurite - još uvek nije kasno!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prema narodnom verovanju smatra se da devojka može pomoću raznih trikova i običaja otkriti za koga će se udati, a mi vam predstavljamo 3 običaja za koje je nekada svaka neudata devojka znala!

 

Svaka Srpkinja koja zna za ovo verovanje ima ovu BILJKU u svom domu: Čuva kuću od zla i garantuje srećan brak (FOTO)

 

Ako ste zaljubljeni u nekoga i želite da saznate da li ćete ostatak života provesti sa tom odsobom, veruje se da vam u tom otkriću može pomoći zlatni prsten. Uzmite dlaku iz svoje kose i na nju okačite zlatni prsten, pa stavite dlaku i prsten iznad čaše vode. Veruje se da ako prsten udari tri puta u čašu da će muškarac koga ste zamislili postati vaš suprug, piše Lovesensa.

 

Prema narodnom verovanju moguće je da pomoću jedng jajeta otkrijete ime vašeg životnog partnera. Skuvajte jaje i isecite belance na polovinu, a žumance mora da ostane celo.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

 

Žumance uvaljajte u so i spojite ga sa belancetom i na kraju pojedite celo jaje. Nakon toga idite na spavanje, a veruje se da će vam tada voljeni doći u san.

 

Ali, jedan od najpoznatijih običaja za otkrivanje večne ljubavi jeste ritual sa lopticama od testa za Bogojavljenje. Testo za ove loptice se pravi isključivo od vode i brašna.

 

Večeras se otvaraju nebesa: Tačno u ponoć zamislite želju i garantovano će vam se ostvariti!

 

Od testa napravite četiri loptice, pa u tri stavite papirić sa imenima svojih simpatija, a četvrtu ostavite praznu. Loptice stavite u ključalu vodu i koja prva izbije na površinu, na njenom papiriću je napisano ime vaše životne ljubavi. Ako je na površinu izašla prvo prazna loptica onda devojka još uvek nije upoznala svoju srodnu dušu.

 

foto: Profimedia

 

 

makonda-tracker