Bilo da se jaja farbaju prirodnim ili veštačkim bojama, svake godine uoči Uskrsa domaćice se trude da nekim novim motivom ili nijansama ukrase uskršnja jaja.
Pored tradicionalnih recepta za farbanje u lukovini sa listovima deteline, peršuna ili paprati, evo još jednog interesantnog načina, koji može da učini da za ovogodišnji trud dobijete sve pohvale, piše Stvar ukusa.
Potrebno vam je: jaja, buteljka od 0.75 l kvalitetnog crvenog vina
Priprema: Sipajte vino u šerpu i ubacite jaja. Takođe, je potrebno da jaja pre farbanja budu neko vreme na sobnoj temperaturi. Neka se zajedno kuvaju sa vinom. Kada su gotova možete, po želji, da ih odmah izvadite, ili da ih ostavite da prenoće u vinu, zavisno od toga koliko želite da boja bude jaka. Kada jaja premažete salvetom namočenom u ulju, po njima će se pojaviti sitni kristali.