icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

feng šui

Magična kutija: Ovo treba da čuvate ispod kreveta da biste privukli srodnu dušu i bogatstvo

Magična feng šui kutija ostvariće vaše želje, ali majstori kažu i da je važno od kog materijala je napravljena i gde ćete je držati!

magična feng šui kutija
magična feng šui kutijafoto: Profimedia

 

Kada ležimo na svojim krevetima i spavamo, naša podsvest je otvorena i upija puno više energije, posebno energije mesta na kojem ležimo, zato feng šui najčešće savetuje da ne držimo ništa ispod kreveta, prenosi Lovesensa.rs

 

Ali postoji jedan izuzetak. Dakle, generalno prostor ispod kreveta treba da bude otvoren, kako bismo imali otvoren protok energije koja treba da kanališe ravnomerno po celom našem telu tokom noći. Gomile stvari koje možda držite ispod kreveta stvaraju konfuznu energiju koje vaš nesvesni um upija dok spavate, što je vrlo loše. Prostor ispod kreveta treba da bude prazan i da ga redovno čistite.

 

Jedini izuzetak od "ništa ispod kreveta" feng šui pravila je kada ispod kreveta držite ono što se zove "Kutija s blagom".

 

To je specifičan feng šui alat za slanje Univerzumu svojih želja i namera, odnosno za otvaranje našeg nesvesnog "ja" i mogućnostima da se naše želje ostvare. Kakva je to kutija i šta je u njoj?

 

Kvalitet kutije je važan jer će to izazvati veću ili manju energetsku vibraciju.

Napomena: potrudite se da kutija bude napravljena od kvalitetnog materijala Čvrst poklopac će predstavljati vašu sigurnu i stabilnu energiju, a otvorena kutija imaće više "otvoren" tip energije. Obe su jednako savršene, zavisi od toga šta je to što želite da manifestujete.

 

Materijal kutije: drvo je uzemljenje i drži energiju delovanja i rasta. Fino obrubljena, zlatna (može i imitacija), srebrna ili draguljima ukrašena kutija pojačaće osećaj obilja. Staklena će podstaći energiju "jasnoće". Pletena sugeriše prirodno kretanje i podstiče fleksibilnost. Zemljana ili keramička sugeriše energiju pažnje i nege.

 

Šta staviti u kutiju? Pre postavljanja stvari u kutiju, zapitajte se: "Šta će me zaista učiniti srećnim?" Ideja je da pronađete predmete za zastupanje tih srećnih osećanja koje želimo da privučemo u život.

U kutiju stavite predmete koji će podstaći određenu želju da se ostvari u vašem životu: ako želite obilje i novac u kutiju stavite razne novčanice, zlatni nakit, zlatnike, dukate, dragulje, drago i poludrago kamenje, kristale...

 

Izbegavajte da stavljate gomilu kovanih novčića. Ako želite da privučete ljubav, u kutiju stavite prirodne mirise, crvene sveće, mirisne kreme i ulja.

 

Energetski uticaj kutije s blagom osetiće se bez obzira gde je stavite pod svoj krevet, ali najbolje mesto je ispod pupka. Na taj način, vi se direktno suptilno "hranite" energijom unutar kutije, kao što majka hrani fetus kroz pupčanu vrpcu.

 

Kutiju s blagom treba pregledati i osvežiti svaka tri meseca.