Podvrnuti rukavi, bebi-dol haljine, čipka...

10 najuticajnijih modela i samo 1 intervju: Sve što nam je Kristobal Balensijaga ostavio u amanet (FOTO)

0

Baskijac Kristobal Balensijaga bio je poznat kao neko sa krajnje čudnim karakterom. To je dizajner koji nije želeo da na kraju revije izađe i pokloni se publici. Takođe, tokom višedecenijske karijere, on je dao samo jedan intervju...

 

foto: Profimedia

5. Minimalizam

 

Ako je vaša filozofija manje je više, opet možete da zahvalite Balensijagi, koji je inače verovao da je "elegancija eliminacija". Sa komadima iz 60-ih kao što je "envelope" haljina postao je šampion svedene estetike.

6. Detalji

 

Često ne možemo zamisliti svoje odevne kombinacije bez pravih aksesoara! Za to nam nije potrebna prilična suma novca, ali dobar par minđuša, broša ili narukvice koje su priča za sebe sasvim su dovoljni da utvrdimo Balensijagine lekcije o modnim detaljima koje nas je učio.

 

Veličanstvene i uvek u trendu: Ova 3 para minđuša mora posedovati svaka žena (FOTO)

 

7. Čipka

 

Pre njega ovaj materijal se nosio ili u crkvi ili u spavaćoj sobi. Španski kreator je zavodljivi materijal prihvatio u neočekivani kombinacijama i tako čipkom popločao modni put.

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

8. Zanimljivi tekstili

 

Sledeći put kada budete imali osećaj da materijal nije takav kako vam se čini, pomislite na Balensijagu. Originalost se ogleda u rezu koji je perfektno uparen sa tkaninama kao što je svila "gazar".

 

10. Kežual kostimi

 

Ponekad pomislimo kako bismo i dalje šetali u strogim, kruto dizaniranim odelima i kostimima da nije bilo Balensijage. Ali zahvaljujući njemu, pristup krojenju zahtevnijih komada se drastično promenio. Danas, imamo razne varijante fluidnih, ženstvenih kostima za čiju populaciju je zaslužan španski kreator.

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga) on

 

makonda-tracker