mirišite najbolje

Najbolji parfemi na svetu: Oskari za mirise koje koriste Kim Kim Kardašijan, Sara Džesika Parker, Paris Hilton...

0

I parfemi dobijaju Oskare, i to već 25 godina. Saznajte koje su mirisne note najpopularnije ove sezone.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

 

Znate li da ima Oskara i izvan filma? Prestižne nagrade za parfeme koje već 25 godina dodeljuje The Fragrance Foundation - institucija posvećena razvoju i edukaciji u oblasti parfemske industrije, mediji često nazivaju parfemskim Oskarima.

foto: promo

Nagrade se dodeljuju za parfeme lansirane u prethodnoj godini, u raznim kategorijama: najbolji ženski i muški parfem, najbolje kreirana parfemska bočica, najbolja parfemska kampanja, najbolji komercijalni parfem... a od skora se dodeljuje i nagrada za životno delo, Life Acheivement Award.

 

foto: promo

Britanski parfimer Roja Dove je na ovoj prestižnoj ceremoniji nagrađen čak dva puta: nagradom za životno delo, i nagradom u kategoriji The extraordinary fragrance za novi parfem Britannia, koji je žiri odabrao samo na osnovu kvaliteta mirisa i kompozicije parfema, blind sistemom (na slepo), mirišući blotere nominovanih parfema bez znanja koji je miris na njima.

foto: promo

Roja Dove je nagradom za životno delo ušao u Krug šampiona - kreiran na inicijativu The Fragrance Foundation, sa ciljem da se oda priznanje osobama koje su pružile poseban doprinos razvoju parfemske industrije.

foto: promo

Nagrade za najbolji ženski i muški parfem lansiran prošle godine osvojili su Chanel 5 L'Eau i Prada l'Homme Prada, a za najbolji celebrity parfem proglašen je Stash Sare Džesike Parker.

foto: promo

Ceremonija dodele nagrada za 2017 godinu, održana sredinom maja gala večerom u Londonu, a okupila je 550 zvanice iz sveta parfemske industrije, filma, muzike, medija... među gostima su viđene Paris Hilton i Kim Kardašijan.

foto: promo

Statue parfemskih nagrada već po tradiciji izrađuje prestižna kuća za izradu stakla i parfemsik bočica Lalique.

Save

Save

makonda-tracker