uvek u svom stilu

Za hrabre i smele buduće mlade: Venčanice koje su osvojile Fashion Week

0
Sonja Jocić kolekcijom autfita za venčanje pod imenom „0% Bridal“ istraživala je odevne forme i na reviji predstavila modele kreirane upotrebom tehnike koja eliminiše otpad tkanine prilikom sečenja šablona. Ovom kolekcije dizajnerka oslobađa od predrasuda i stereotipa svakodnevnog i uobičajenog.
foto: Promo
foto: Promo

Kolekcija Sonje Jocić je namenjena nekonvencionalnim ženama koje žele da se istaknu u društvu i neposredno utiču na njega. Projekat je usko povezan sa kolekcijom „0%“ predstavljenom na prethodnom Belgrade Fashion Week-u i istražuje estetiku forme i teksture kroz raznolikost sečenja i savijanja u crnoj i beloj boji. Proučava odevne forme kroz kolažiranje, drapiranje i dekonstrukciju. Kolekcija se sastoji od slojevitih komada koji pokrivaju sva godišnja doba, neophodnim zbog promene klime usled globalnog zagrevanja planete zemlje i čine je modeli jedne boje. Finalni odevni komadi su inspirisani arhitektonskim oblicima, origami tehnikom, teksturom tempera na platnu i geometrijom. Materijali koji su korišćeni su svila, viskoza, pamuk i poliester. Modni detalji su izrađeni od čoje, gume i akustične plute.

Sonja trenutno radi kao samostalni dizajner razvijajući brend pod sopstvenim imenom. Njen dizajn je fokusiran na istraživanju u modi. Eksperimentisanje u dvojnosti i kontrastu u tkaninama, boji i formi, kao i pronalaženje novih tehnika pri izradi odevnih komada su od ključnog značaja za njen modni dizajn. Ona koristi netradicionalne materijale kombinovane sa tradicionalnim, sa izvajanim ženskim, ali i androgenim siluetama, uz uvek suprotnu percepciju o svakidašnjem načinu nošenja odevnih predmeta.

makonda-tracker