stil

One su promenile pravila igre: Žene koje vode i menjaju svet stižu i da pomere granice u ženskoj modi! (FOTO)

0
Slagali se s njihovim političkim stavovima ili ne, jedno im morate priznati: najmoćnije žene na svetu oplemenile su žensku modu.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Godinama je nemačka kancelarka Angela Merkel svojim blejzerima raznih boja i crnim pantalonama bila primer istaknutim političarkama. Izmenila je mušku uniformu razdvajanjem blejzera i pantalona i uvođenjem novih boja, ali je zadržala tradicionalni oblik.

 

foto: Profimedia

U suštini se oslanjala na zamisao da moćna žena na istorijski muškom polju mora da se oblači slično muškarcu - ali jarkije!

 

foto: Profimedia

Sada su pak u središtu pažnje javnosti još dve moćne žene, predsednička kandidatkinja Hilari Klinton i britanska premijerka Tereza Mej, i to ne kao supruge svetskih vođa, nego kao vođe - ili moguće vođe.

 

Pripreme su uveliko u toku: Anđelina Džoli postaje - političarka

 

Njih dve, neupadljivo ali nesumnjivo, menjaju pravila o tome kako treba da izgleda predsednik ili premijer, piše Nedeljnik.

 

foto: Profimedia

To ne mora da znači mušku odeću u ženskim bojama. Tereza Mej je odličan primer za to. Ni najmanje se ne stidi svog zanimanja za modu, naročito za cipele, od onih sa šarom leoparda i niskim tankim potpeticama, preko baletanki s naštampanim otiscima usana, do visokih čizama od lakovane kože u kojima je dočekala predsednika Meksika pred odlazak u Bakingemsku palatu.

 

( Izvor: Nedeljnik (Vanesa Fridman, NY Times) )
makonda-tracker