nakit od 8,8 miliona $

Dženifer Lopez opčinila svet u haljini koja krije TUŽNU PRIČU! Izdanje pred kojim su svi na ružičastom tepihu ZANEMELI

0

Za izradu haljine koju je Dženifer Lopez nosila na Met gali 2019. godine je bilo potrebno 50 dana, a tik pred događaj dogodila se tragedija.

Dženifer Lopez je svoj modni proboj napravila upravo sa modnom kućom Versace.
Dženifer Lopez je svoj modni proboj napravila upravo sa modnom kućom Versace.foto: John Lamparski / Getty images / Profimedia

Pevačica i glumica Dženifer Lopez jedna od poznatih ličnosti koje se maksimalno potrude da njihova izdanja na crvenom tepihu ne prođu nezapaženo, a o njihovim stajlinzima se uvek danima,pa i godinama priča.

 

Ni Met gala 2019. godine nije bila ništa drugačija, a Dženifer se apsolutno uklopila u dres kod koji je te godine izabrao Endru Bolton - "Camp: Notes de Fashion", inspirisanim esejem Suzane Sontag iz 1964. godine.


"Camp" je sinonim za ekstravaganciju i otmenost, a Ana Vintur ovu temu je opisala kao "inspiraciju za autfite od kralja sunca do drag queens".

 

Ona se na ovom događaju pojavila sa tadašnjim verenikom Aleksom Rodrigezom u bukvalno sjajnoj haljini koju potpisuje Versace koja je sve zadivila. 

Još 19 godina ranije, Dženifer Lopez je napravila pometnju u zelenoj Versace haljini i srušila internet, tako da je ova modna kuća bila logičan izbor kada je razmišljala kome da ukaže poverenje pred Met galu 2019. godine.

 

Kada se pojavila na ružičastom tepihu, apsolutno je zasenila sve prisutne u sivoj svetlucavoj haljini od srebrnih perli koja je pratila njenu figuru peščanog sata, a koja je imala dubok dekolte u vidu V izreza i šlic koji je dosezao maltene do kuka.

 

Za izradu ove haljine je bilo potrebno 50 dana.

 

Na glavi je imala periku od istog materijala i nijanse kao haljina, a ceo stajling je iskombinovala sa metalik sivim sandalama sa platformom, srebrnom pismo tašnom Judith Leiber.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Luigi Massi (@massiluigi)

I ne samo to, nakit koji je nosila bio je vredan oko 8,8 miliona dolara.

 

Nakit Harri Vinston se sastojao od "ogrlice od ljubičastog zmaja" u vidu ljubičastog safira optočenog dijamantima u boliku kruške i mrkize od 129.48 u platini, a samo ljubičasti safit u obliku jastuka je imao 65,32 karata. 

 

Boja safira je bila usklađena sa senkom na očima Džej Lo. 

 

A uz ovu "statement" ogrlicu, pevačica je nosila i vintage minđušice iz 1972. godine, kao i nekoliko narukvica i prstenova.

Nakit koji je Dženifer Lopez nosila na Met gali 2019. godine iznosio je 8,8 miliona dolara.
Nakit koji je Dženifer Lopez nosila na Met gali 2019. godine iznosio je 8,8 miliona dolara.foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Međutim, pred samu Met galu pevačica se suošila sa teškim gubitkom. Dugogodišnji krojač modne kuće Versace Luiđi Masi koji je radio na ovoj haljini iznenada je preminuo u 56. godini. 

 

Pevačica i glumica je tada postavila i video na svom Jutjub kanalu u kojem je odala počast njenom voljenom prijatelju, koji je preminuo usred pravljenja njene haljine za Met galu.

- Bila sam jedna od prvih ljudi koje su pozvali, jer se on uvek tako divno provodio stvarajući stajling za mene. Oni su znali koliko sam ga volela i koliko smo se zabavljali - rekla je tada Dženifer Lopez.


Kako je rekla, iako krojač nije govorio engleski, a ona italijanski - njegov maternji jezik - oni su se savršeno razumeli i sarađivali 20 godina

1 / 5 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

 

makonda-tracker