jedinstvena

Patike sa 400 dijamanata, raskošna suknja i SVE U SIMBOLIMA: Serena Vilijams se oprašta od tenisa stilizovana kao u snu

0

Izgled Serene Vilijams za otvoreno prvenstvo SADu inspirisan je haljinama za umetničko klizanje, noćnim nebom i njenih prethodnih šest titula na US Openu

foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER
foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

Teniska i modna ikona Serena Vilijams započela je svoj oproštajni turnir sa stilom, u sportskoj odeći inspirisanom haljinama za umetničko klizanje!

 

Teniska legenda i dvadesettrostruka grend slem šampionka u pojedinačnoj konkurenciji verovatno će odložiti svoj reket nakon US Opena u Njujorku, kao što je najavila u intervjuu za septembarsko izdanje Voguea.

 

Plasirala se u drugo kolo u ponedeljak uveče pošto je pobedila Danku Kovinić iz Crne Gore, a ovaj meč ostaće upamćen i po izdanju koje je slavna sportistkinja odabrala.

 

Serena je, naime, nosila opremu jednog poznatog sportskog brenda, koji je otkrio da je i sama teniserka bila uključena u dizajniranje.

Ona je otpočela svoju oproštajnu turneju u ponedeljak noseći patike prilagođene baš njoj, koje krase inicijali SW, sa zlatnim čipkastim pertlama i prošarane sa 400 dijamanata, nastale su u saradnji sa njenom linijom nakita Serena Villiams.

 

Uparila ih je sa teniskom odećom koja je inspirisana takmičarskim haljinama za umetničko klizanje. Obratila je pažnju i na steznik, koji je takođe ukrašen kristalima,a  njime „aludira na noćno nebo na turniru“.

 

Odevna kombinacija takođe uključuje šestoslojnu suknju, što simboliše njenih šest titula na US Openu.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER

 

Inspirisani gracioznim haljinama koje nose umetničke klizačice, ukrašeni steznik i suknja stavljaju Serenu u centar pažnje i omogućavaju joj slobodu kretanja. Suknja se sastoji od šest slojeva, što je znak za njenih šest prethodnih titula. Sa odgovarajućom jaknom, torbom i steznikom sa kristalima koji lomi svetlost i blista, aludirajući na noćno nebo na turniru - navodi se u saopštenju kompanije koja stoji iza njene opreme.

 

US Open će verovatno biti poslednji Serenin turnir pre nego što se „evoluira dalje od tenisa“, kako je rekla u svom dirljivom intervjuu za Vogue magazin.

 

Vilijams, koja u septembru puni 41 godinu, ipak ne prestaje da radi. Naprotiv, ona planira da nastavi da razvija svoju firmu Serena Ventures, kao i da se posveti svojoj porodici.

 

Nakon vesti da planira da prestane da se bavi profesionalno popularnim sportom, cene ulaznica za turnir, a posebno za njen meč, naglo su porasle. Neke karte za njen uvodni meč u ponedeljak uveče prodavale su se za skoro 1.000 dolara na sekundarnim tržištima.

 

makonda-tracker