IDEALNO ZA LETO

Može za PLAŽU ili NOĆNI IZLAZAK: Evo kako da nosite PROZIRNU HALJINU OD ČIPKE

0

Ove haljine naročito vole da nose slavne i poznate ličnosti jer ističu liniju i mnogima su veoma seksi.
 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prozirna odeća vraća se ove 2022. godine na ulice svetskih prestonica mode. Pored farmerki sa niskim strukom, ovaj komad odeće godinama je bio trend koji su obožavale žene širom sveta.

 

Čipkane haljine, čipkane bluze, suknje sa čipkastim detaljima ponovo su trend koji ovog leta ne smete da izostavite. One se mogu kombinovati na mnogo načina, a kako to rade svetski poznate zvezde imali smo prilike da vidimo na revijama na Nedelji mode u Parizu.

 

 

Mnoge svetski poznate zvezde su ovaj trend ponele i na čuvenom događaju Met Gala 2022. godine.

 

Dakle, ako i vi želite da obučete prozirnu haljinu od čipke, ali ne znate kako da je stilizujete pročitajte u nastavku šta kažu svetski poznati stilisti.

 

 

Trudite se da napravite kontrast

 

Čipka je ultra ženstvena, a uz neki od komada garderobe u drugačijoj boji može da izgleda prosto savršeno.  Stilisti savetuju da osnovni komad garderobe bude neutralne boje, ali možete da se igrate detaljima.

 

- Kaubojske čizme u kontrastnim bojama stvoriće ležeran, zapadnjački izgled savršen za dan - kaže stilistkinja Džoana Anđeles.

 

Stručnjak za stil i modu Andrea Bernholc kaže da ukoliko čipku nosite u večernjim satima uradite to kao što je radila čuvena Madona. Ona je, na primer, nosila čipkanu tuniku preko farmerki ili helanki uz teksas ili kožnu jaknu.

 

 

Modni stručnjaci i osnivači Frenki Reja, Stejsi Džordž i Saša Spajvi, povezuju čipku sa elementima spokoja i lepote prirode. Estetika je, kažu, sama za sebe. Umesto da menjaju stvari, Džordž i Spajvi kažu da stvari treba da budu što jednostavnije.

 

- Nosite narukvice od prirodnog kamena, a možete da dodate i nekoliko starinskih predmeta. Preskočite sve što je preveliko, jer energija treba da ima prostora da teče - savetuju oni.

 

 

Lični stil treba da se istražuje i eksperimentiše. Nije važno da li imate 20, 30 ili 50 godina... Čipkane stvari podjednako dobro mogu da pristaju svima.

 

Ako želite da stilizujete svoju prozirnu čipkastu haljinu za svečani događaj ili da odevni predmet bude prikladan za kancelariju, Guadara preporučuje haljinu boje kože ili neke druge neutralne boje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by kis ede (@kisede)

Iako se ljudi često trude da nose garderobu iste boje ovo pravilo ponekad treba da se prekrši.

 

- Idite na kontrast boja ako želite da se izdvojite u moru drugih istih - kaže Guadara.

 

Razmislite o neonskom donjem vešu ili čipkastoj majici koja će učiniti upečatljivijom vašu čipkastu haljinu.

 

 

Komadi garderobe koji su predviđeni za plažu idealno je da budu od čipke, jer se ona brzo suši, ne zauzima mnogo mesta.

 

Takođe, čipka je moderna, može da se nađe u mnogo različitih kombinacija, a ako ne želite klasiku, ovo je pravi izbor za vas. Bilo da se odlučite za kupaći kostim ili ogrtač, s čipkom sigurno nećete pogrešiti.

 

Ako volite da eksperimetišete svojoj odevnoj kombinaciji dodajte neki zanimljiv korset jarkih boja. Ako ga obučete ispod haljine od čipke to bi mogao da bude pun pogodak. Korset će istaći vaš struk, a budite sigurni i da ćete sigurno biti primećeni.

 

 

makonda-tracker