OBRATITE PAŽNJU

Nije važan samo KROJ I BROJ: Ovo su 4 greške koje zbog kojih TEKSAS JAKNE izgledaju jeftino i iznošeno

0

Gotovo da nema žene koja nema bar jednu malu teksas jaknu u svom gardaroberu
 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jedan od neizostavnih odevnih komada za proleće i jesen jesu teksas jakne. One se nose decenijama unazad i gotovo nikad ne izlaze iz mode.

 

Sa svakom novom sezonom, one dobijaju neki novi izgled, nose se kratke, duge, sa resama i bez njih, tamne i svetle, sa mnogo detalja, pocepane...

 

 

Spisak nema kraja. Zbog toga one spadaju u jedan od omiljenih komada garderobe mnogih ne samo žena, već i muškaraca.

 

Ukoliko ste i vi jedan od njih ovi saveti vam mogu pomoći da izaberete tako da vaša jakna bude u trendu, potpuno in. Ovaj tekst vam može pomoći da izbegnete najčešće greške pri kupovini nove teksas jakne.

 

1. Pocepano je u trendu, ali rupe nisu in

 

Farmerke, jakne, čarape... Proteklih nekoliko pocepani modeli su postali pravi modni hit. I taj trend se odrazio i na omiljene teksas jakne.

 

Teksas jakna
Teksas jaknafoto: Shutterstock

 

Ipak, ukoliko ne želite da izgledate neozbiljno i jeftino savet je da birate modele koji imaju samo malo pocepanih delova ili ih nemaju uopšte. Iscepani modeli su više za neke opuštene izlaske, šetnje, nikako nisu nešto što treba da nosite recimo, na posao.

 

2. Preuzak kroj

 

Mnoge žene misle da će ukoliko budu nosile usku pripijenu teksas jaknu tako istaći svoje atribute i sakriti nedostatke. Ipak, često se baš tu javi greška. Teksas jakna koja je uz telo ne sakriva, već nagalšava nesavršenost figure i njenu nesrazmernost.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Filic (@filic.marko)

 

Upravo zbog toga, birajte opuštenije modele, ravnih krojeva, a one devojke koje imaju višak najbolje je da se opredele za modele koji su duži i prekrivaju struk i bokove.

 

3. Pažljivo birajte veličinu

 

Ovo je jedna od najćešćih grešaka jer ukoliko je jakna premala ne može da se zakopča, a onda bokovi izgledaju još šire. Isti slučaj je i sa onom koja je prevelika, jer džakast stil dodaje kilograme.

 

teksas jakna
foto: Shutterstock/The Rabbit Hole

 

Prilikom odabira teksas jakne važni su visina i dužina odevnog komada, kao i dužina rukava. Više devojke treba da biraju šire i duže modele, a one koje su nižeg rasta treba da biraju kraće modele.

 

4. Previše detalja

 

Teksas jakne često po sebi imaju brojne detalje, šljokice, nalepnice, cirkone, natpise i šarene detalje. Iako se nekada čini da im upravo to daje atraktivniji izgled, nekada je zapravo više, manje...

 

teksas jakna
foto: Promo

 

Postoji pravilo kada je garderoba u pitanju, a to je - što je više ukrasnih detalja, to garderoba izgleda jeftinije. I to pravilo se može primeniti i na džins.

 

 

 

makonda-tracker