ovako to rade kraljice

Po uzoru na Leticiju od Španije: Jedini pravilan način da nosite najotmeniju kombinaciju boja u zimskim mesecima

0

Crna boja je kraljica neutralnosti i savršena osnova za različite vrste modnih eksperimenata, a ako želite da igrate na sigurno u zimskim mesecima u nešto ozbiljnijim prilikama ― ova caka španske kraljice mora da bude u vašem modnom priručniku

foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Supruga španskog kralja Felipea VI žena je koja ume da se obuče za desetku za bilo koji događaj, ali dajte joj strogo poslovne okolnosti i spremiće vam pravu malu modnu magiju. Briljantno nosi pepito dezen, savršeno izgleda u pencil suknjama, ali reklo bi se da kraljici Leticiji od Španije ništa nije udobno i ne pruža samopouzdanje kao staro dobro žensko odelo.


Španska kraljica prisustvovala je pre nekoliko dana u Madridu sastanku Upravnog odbora Fondacije za pomoć zavisnicima od droge u Guglovom kampusu, a odmah potom i događaju nazvanom "(In)formate", panel diskusiji o kritičkoj misli i medijskoj pismenosti. Dve prilike, jedan dan ― šta obući? Leticija sigurno nije imala dilemu!

Supruga Felipea VI može da se pohvali time što je vlasnica nekoliko kompleta odlično krojenih odela, koje često i rado nosi i ne libi se da ih ponavlja u vrlo kratkim vremenskim razmacima, čime iznova podseća ljubiteljke njenog stila na staru izreku da "nismo dovoljno bogati da nosimo jeftinu odeću". Njena odela su kvalitetna, vanvremenskog dizajna i vrlo pogodna za kombinovanje, a ovog puta izvor je pao na dvodelni set španske modne kuće Bimba y Lola.

1 / 5 Foto: PPE / ddp USA / Profimedia

Reč je o kompletu sastavljenom od sivog sakoa koji se vrlo blago širi i ima ravne rukave i dubokih pantalona "na peglu" ravnog kroja. Poseban detalj su plavičasti dugmići na dvorednom kopčanju jednostavnog blejzera koji daje oštrinu ovom autfitu, a Leticija je uz to primenila odličan modni trik.


Naime, siva i crna kombinacija boja uvek su poželjne u zimskim mesecima, ali s njima treba imati meru. Ovaj spoj najbolje izgleda kada je jedna boja u prvom planu, a druga je prati kao podrška, pa je Leticija imajući to u vidu rešila da siva boja "nosi" stajling, dok je crna tu "u pozadini" na jednostavnoj bluzi koja je upasana u pantalone i skrivena iza sakoa, i lakovanim salonkama s visokim štiklama. I sam dizajn crnih komada ukazuje na neutralnost i na to da je sav fokus na odelu, a u skladu s tim nema ni suvišnog nakita ni prejake šminke. Španska kraljica ponela je i nenapadnu crnu torbicu od krokodilske kože, a sve vreme je aktivno učestvovala u razgovorima i, kako se pokazalo, odabrala pravi stil za dodatnu dozu samopouzdanja.

makonda-tracker