samo vedro

CAKA NIJE SAMO U BOJAMA, VEĆ I U PAŽLJIVOM BIRANJU MOTIVA: Tri dezena koja će biti IN i tri koja će biti OUT ove sezone

1

Aktuelna prolećna sezona i te kako je šarena, živopisna, ali to se ne odnosi samo na jarke boje koje su ovog proleća i leta u trendu. Osim toga, treba obratiti pažnju na printove, dezene i uzorke koji krase odeću.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Vedrina u odevanju biće imperativ ove sezone, a prema rečima modnih stručnjaka, ova tri specifična uzorka danas uživaju veliku popularnost na modnoj sceni!

 

Tri popularna uzorka u prolećnoj sezoni i oni koje ćemo manje nositi

 

Out: Animal print

In: Cvetni dezen

 

Iako ih viđamo na ulicama metropola na najrazličitijim haljinama, majicama, suknjama i kaputima, animal print neće biti tako dominantan ove sezone. Na modnoj sceni u popularnosti su ih zamenili cvetni uzorci – bilo da je reč o apstraktnim verzijama ili sitnim motivima koji naglašavaju retro estetiku odevnih komada.

 

 

Out: Tačkice

In: Prugice

 

Tačkasti uzorak koji neretko krasi brojne modele haljina i bluza ove sezone je manje prisutan, a modna javnost daje prednost prugicama. Ovaj klasičan uzorak danas je moguće pronaći u gotovo svim kolekcijama i u svim zamislivim oblicima.

 

 

Out: Tartan

In: Vichy

 

Iako se tartan i dalje smatra poželjnim, ove sezone vichy zauzima njegovo mesto. Na odjevnim komadima predstavljenim u aktuelnim kolekcijama brendova najčešće ga viđamo u svetlim pastelnim bojama, ali i klasičnoj crno-beloj verziji.

 

 

 

makonda-tracker