ovo niste znali

Ni masna kosa nije toliki problem: 10 stvari kojima ćete svojoj frizerki uništiti dan

0

Posao frizera je daleko teži nego što ste mislili, a posebno im teško pada kada sledeće.

foto: Profimedia

Ne mogu kod kuće da postignem isti efekat, popravi mi to"

Nismo svi čarobnjaci kad držimo fen u rukama, dakle, u devet od deset slučajeva, vaša frizura biće drugačija kad se fenirate sami nego kad to radi frizer. Uglovi pod kojim vi fenirate, uvijate ili ispravljate pramenove kose su drugačiji, a i fen i četke kojima raspolažete obično su lošijeg kvaliteta nego oni koje koriste frizeri.

 

Koliko često treba da se šišamo? Nekrunisani majstor za dugu kosu rešava večitu žensku dilemu

 

Pametnije bi zato bilo da zamolite frizera da vam objasni kako da se isfenirate sami, umesto da ga optužujete da vas nije ošišao kako treba.

Je l' možeš danas da me primiš"

Ako vas frizer voli, ako tu dolazite godinama, biće mu vrlo teško da vam kaže "ne". Ali, ako mu je ceo dan zakazan, a ipak vam izađe u susret, dovešćete ga u neprijatnu situaciju - moraće da "zbrzi" prethodnu mušteriju, vas će takođe primiti na brzaka, a osoba koja dolazi posle vas moraće da čeka. Dakle, ako vam baš ne gori pod nogama, nemojte to ni da pitate. Naročito ako znate da neće moću da vas odbije.

Ne pamtim kad sam se šišala, ali ne diraj mi mnogo dužinu"

Uprkos onome što pokušavaju da nam serviraju u reklamama, nema tog šampona, regeneratora ili maske za kosu koja će regenerisati oštećene krajeve. Jedini način da ih se rešite je šišanje.

 

foto: Profimedia

Dakle, niste vi osoba koja odlučuje o tome koliko je kose neophodno ošišati. Frizer je.

Da li ću izgledati debelo sa ovom frizurom"

Ako pitate ovo, frizer je u krajnje nezgodnoj situaciji. Između ostalog, zato što se kriterijum "izgledati debelo" razlikuje za svakog od nas.

Kasnim 45 minuta, ali stižem"

Ako vaš frizer ima zakazana šišanja ceo dan, kako očekujete da vas "uglavi". Jer, kad zakažete za, recimo, četiri sata popodne, zakazali ste za četiri. Ne za 15 do 5...

 

Ako ne možete da stignete u zakazano vreme (plus, minus desetak minuta), otkažite i dogovorite se za drugi termin.

 

Frizer nije ni vaš rob ni čudotvorac. On je samo čovek koji daje sve od sebe da svoj posao radi najbolje što može. Imajte to u vidu.

makonda-tracker