ovo niste znali

Ni masna kosa nije toliki problem: 10 stvari kojima ćete svojoj frizerki uništiti dan

0

Posao frizera je daleko teži nego što ste mislili, a posebno im teško pada kada sledeće.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kad odemo kod frizera, idemo da nam rade o glavi. Ok, možda ne baš o glavi, ali jedan pogrešan potez makazama, i eto katastrofe za čije će ispravljanje biti potrebni meseci. S druge strane, zamislite pod kolikim su pritiskom frizeri... Možda ne deluje tako na prvi pogled, ali njihov posao daleko je od lakog, a ako klijenti još imaju i potpuno nerealna očekivanja stvari postaju još teže.

 

Savršene su za vrućine i veoma, veoma moderne: 5 frizura koje treba da probate u toku jula (FOTO)

 

Ako imate frizera kod kojeg odlazite godinama, i ako vam je prirastao za srce, imajte milosti. Ovo nikada nemojte da mu kažete:

Znam da mi je kosa tamnosmeđa, ali želim da me ofarbaš u plavo... DANAS."

Frizeri su frizeri, ne čudotvorci. Blanš će vas dovesti samo do spržene kose. I koliko god vaš frizer želeo da vam izađe u susret, tako drastična promena boje prosto nije moguća odjednom. Zato mu verujte na reč kad vam kaže da nije moguće postići takav rezultat samo jednim farbanjem. U pitanju je zahtevan proces koji nije tu da biste vi ostavili više para u salonu, nego da biste iz salona izašli sa lepom, zdravom i negovanom kosom.

 

foto: Profimedia

Skupo ti je ovo farbanje/šišanje/izvlačenje pramenova"

Uvek imate opciju da to što želite pokušate da izvedete u kućnoj radinosti. Takođe, možete sami sebi pripremiti biftek, umesto da vas za njega oderu u restoranu. Ali, kod frizera vi plaćate nečije znanje, veštinu i iskustvo, kao i profesionalne preparate za negu kose koji su gotovo uvek bolji od onih koje možete da kupite u parfimeriji ili supermarketu.

Želim da izgledam kao..." (poznatu ličnost upišite sami)

Na to kako ćete sa određenom frizurom izgledati utiče sto stvari, oblik lica, tekstura kose... Super bi bilo da svaka od nas može da uđe u salon kao "ja" i izađe kao Megan Foks, ali to se neće desiti.

 

Dakle, možete da ponesete fotku poznate ličnosti čija vam se frizura dopada, ali morate biti svesni da to vašem frizeru može da posluži samo kao inspiracija. Dakle, nema ljutiš ako na kraju šišanja niste "pljunuta"... čiju god da ste sliku poneli.

Videla sam na Instagramu neki novu tehniku, je l' umeš ti to da radiš?"

Trendovi se menjaju iz dana u dan, ali je i najveštijim frizerima potrebna kontinuirana obuka koja podrazumeva konstatno praćenje seminara da bi uspeli da ih isprate. Kad zakazujete termin, pitajte da li rade "balejaž inspirisan jednorozima" ili šta vam je već zapalo za oko. Naročito ako je u pitanju nešto što je prekjuče postalo "hit na Instagramu".

Biću zadovoljna, obećavam"

Da li stvarno obećavate? Ako vaš frizer ne želi da uradi nešto što od njega zahtevate i svoje odbijanje vam potkrepi argumentima, poslušajte ga. Na kraju krajeva, on je završio školu za to, ne vi. Samim tim, može bolje da proceni da li je nešto pametan izbor i da li je uopšte izvodljivo ili ne.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker