sam svoj stilista

Loša frizura je pravi zločin: Uz ove trikove vaše lice će izgledati mršavije i svežije (FOTO)

0
Poznate dame uvek izgledaju tako elegantno, a njihovo lice je dugo i ovalno. Njihova tajna - trude se da izbegavaju ove greške!

 

 

Razdeljak

 

Iako frizeri preporučuju da kosa mora da ima prirodan pad, igra sa razdeljkom vrlo je važna. Žene srcolikog i okruglog oblika lica trebalo bi da izbegavaju razdeljak po sredini i isprobaju onaj na stranu jer će im to vizuelno izdužiti lice. Ako vašoj kosi fali volumen, razdjeljak napravite na stranu, ali na strani suprotnoj od prirodnog smera rasta kose.

 

Boja

 

Ukoliko želite da osvežite izgled i kosi date novu dimenziju, odaberite pramenove. Oni ne moraju da budu jako izraženi, već tek iznijansirani. Igra senkama omekšava crte lica. Visoke i krupne žene bi trebalo da izbegavaju svetlo plavu jednobojnu frizuru, te radije posegnu za toplijim, smeđim nijansama.

 

foto: Profimedia

 

Tekstura

 

I tekstura kose značajno utiče na izgled, zato je vrlo važno čime tretirate kosu, i to počevši od šampona preko regeneratora, pa sve do kozmetike za kosu kao što je gel, lak ili vosak. Ne preterujte sa regeneratorom jer on opušta vlasi i tanku kosu čini beživotnom i opuštenom, jer ravna, ispeglana kosa pristaje samo ženama ovalnog ili izduženog lica. Isto važi i za lak za kosu. Frizure sa volumenom su dobro došle jer smanjuju lice, no preteranim tapiranjem i podizanjem kose, pogotovo oko temena, glava izgleda puno veća.

makonda-tracker