sam svoj stilista

Loša frizura je pravi zločin: Uz ove trikove vaše lice će izgledati mršavije i svežije (FOTO)

0
Poznate dame uvek izgledaju tako elegantno, a njihovo lice je dugo i ovalno. Njihova tajna - trude se da izbegavaju ove greške!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jeste li znali da je ovalno lice najlepši oblik kojem pristaje svaka frizura? S obzirom na to da se retko koja žena može pohvaliti ovalnim licem, tekstura, boja i volumen kose vaši su saveznici, a uz odgovarajući pristup i nekoliko frizerskih trikova vaše lice može izgledati savršeno, te vizuelno "mršavije".

 

Pre nego što se odlučite da promenite frizuru, vrlo je važno da definišete oblik vašeg lica. Bilo da imate okruglo, četvrtasto ili izduženo lice, ono što je važno je da postignete ovalni efekat jer se upravo ovaj oblik smatra idealnim (odnos širine i dužine lica je 1,5 : 1). 

 

Dužina

 

Što se dužine kose tiče žene okruglog lica i naglašene vilice trebalo bi da izbegavaju frizuru do brade. Optimalna dužina kratke frizure trebalo bi da bude na pola puta između brade i ramena, a duge preko ramena pa sve do polovine leđa. Preporuka je slojevito ošišana kosa jer ona, takođe, omekšava crte lica, dok ravna jednake dužine lice čini okruglim i naglašenim.

 

foto: Profimedia

 

Šiške

 

Iako su jako popularne, šiške nisu za svakoga. Stručnjaci upozoravaju da bi one ravne i guste trebalo da izbegavaju žene četvrtastog i okruglog lica jer ga one dodatno proširuju. No, to ne znači da bi trebalo da ih eliminišete u potpunosti. Naprotiv, stepenaste šiške ili one nešto duže, koje se na krajevima lica stapaju sa ostatkom kose, odličan su odabir.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

makonda-tracker