jednostavno je

Isecite šiške same kod kuće – kao profesionalac: Korak po korak vodič za najšik frizuru jeseni!

0

Iako je prva pomisao na to "noćna mora", uz par jednostavnih trikova ova tehnika može dovesti do frizure koja je san snova.

Šiške su pravi hit ove sezone
Šiške su pravi hit ove sezonefoto: Pinterest / Printscreen / boredpanda.com

– Ovo ne pokušavajte sami kod kuće – rečenica je koju najčešće čujemo kada se govori o skraćivanju kose, a naročito ako se u priču uvedu i šiške.

 

S vremena na vreme svi mi umemo da osetimo potrebu za nekom drastičnom promenom u životu, a šta je bolje u tom trenutku uraditi nego posegnuti za makazama i napraviti novu frizuru?

 

Iako je samostalno šišanje šiški svojevrsna tabu tema, neki profesionalni frizeri smatraju da pravilno prateći uputstva sami ipak možemo to da izvedemo tako da izgleda skoro kao da smo bili u salonu.

 

Pripreme

 

Ukoliko do sada niste imali šiške, možda bi najbolje bilo da vam ih po prvi put ipak napravi profesionalac, odnosno frizer. 

 

– Jednom kada vam šiške iseče profesionalac, možete ih sami održavati jer je oblik već tu – rekao je Majlo Karion frizer jednog eminentnog njujorškog salona.

 

Iako njegova preporuka jeste da, ukoliko ste u mogućnosti, šiške održavate u salonu, Karion shvata da neke žene jednostavno nemaju dovoljno vremena ili novca za takvu vrstu održavanja.

 

– Preporučujem da dođete na šišanje svake tri nedelje, ali pošto mnogi moji klijenti žive izvan Menhetna, pokazujem im kako da šiške šišaju sami kod kuće – istakao je on.

 

Takođe, on naglašava da je neophodno naoružati se strpljenjem, jer ovo nije posao koji može da se odradi na brzinu.

 

– Nikada nije dobra ideja da šiške šišate u žurb, pre nego što morate da pobegnete iz kuće – kazao je on.

 

Šta vam je sve potrebno?

 

 

Kako iseći šiške, korak po korak:

 

  1. Prvo operite kosu i obavezno je osušite fenom. Stvar je u tome da se mokra ili vlažna kosa oteže, te ukoliko u tom stanju budete skraćivali šiške, jednom kada ih osušite mogu ispasti prekratke.
  2. Prednji deo kose rezervisan za šiške odvojite od ostatka, koji je najbole pokupiti šnalom/šnalama.
  3. Češalj čvrsto smestite između srednjeg prsta i kažiprsta nedominantne ruke, zagrabite deo predviđen za šiške i vucite stabilnim ali ne prejakim pokretima odozgo nadole. Zaustavite se željenoj dužini.
  4. Drugom rukom držite makaze horizontalno i isecite krajeve koji su ostali ispod prstiju nedominantne ruke. Kako bi se sprečilo preterivanje, bolje u svakom skraćivanju secite manje nego što je bio prvobitni plan i neka šiške uvek budu ispod obrva.
  5. Jednom kada ste postigli željenu dužinu, sa dva prsta uhvatite samo rubove šiški i ovoga puta vertikalno držeči makaze od sredine ka ivicama seckajte krajeve na sitno u oblike slova "V". To će šiškama dati teksturu i ublažiti prelaz ukoliko ih niste najsjajnije uredili.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Najveća frizura na svetu

 

makonda-tracker