saveti za negu kose

Mislimo da je jednostavno, ali većina pravi OVE GREŠKE: 4 koraka kojih se moramo pridržavati pri korišćenju REGENERATORA

0

Da bi regenerator imao optimalan efekat pri nezi kose, koristite ga na pravi način!

pratite važne korake pri nanošenju regeneratora za maksimalan efekat na vašu kosu
pratite važne korake pri nanošenju regeneratora za maksimalan efekat na vašu kosufoto: MosayMay/Shutterstock

Korišćenje regeneratora za većinu žena se podrazumeva, ali njegovo nanošenje, zapravo, mnogi čine pogrešno!

 

Stilisti za negu kose navode najčešće greške koje se čine pri korišćenju regeneratora, pa, osim saveta da ga redovno nanosimo posle pranja šamponom, navode i ključne korake kojih se treba pridržavati.

 

Regenerator pomaže da se vlas obnavlja nakon pranja, ali da bi bio učinkovit, moramo paziti kako ga stavljamo na pravi način.

 

Nakon što šampon ukloni prljavštinu i masnoću, on istovremeno ukloni i prirodna ulja s kose koja održavaju njenu vlažnost. Kako ga je onda najbolje staviti?

 

  • Ocedite kosu 

 

Nemojte ga nanositi na kosu koja je previše mokra. Ako uklonite višak vode pre nanošenja regeneratora, on će bolje "prodreti" u kosu, a u suprotnom će samo "skliznuti" s kose koja je prenatopljena vodom.

 

pre nanošenja regeneratora, dobro iscedite kosu od viška vode
pre nanošenja regeneratora, dobro iscedite kosu od viška vodefoto: puhhha/Shutterstock
  • Nanesite ga na vrhove i sredinu

 

Nakon što je procedite, nemojte stavljati regenerator na koren, nego na sredinu i vrhove kose. 


On može umastiti vlasište, a ako se predugo koristi na taj način, čak i začepiti folikule kose, rekao je frizer Mark Mena

 

  • Isperite ga do kraja

 

Bitno je da ga temeljno isperete, pa dobro isperite kosu da ne bi bila masna i ravna. Kako proceniti da li je skroz ispran? Jednostavno: kada klizava tekstura i osećaj regenratora nestanu u potpunosti.

 

nekad regenerator nije dovoljan za hidrataciju, pa koristite maske za kosu, kreme, losione koji njoj odgovaraju
nekad regenerator nije dovoljan za hidrataciju, pa koristite maske za kosu, kreme, losione koji njoj odgovarajufoto: Shutterstock/TORWAISTUDIO
  • Koristite i druge proizvode

 

Nekad on nije dovoljan za hidrataciju. Maske za kosu su dobro sredstvo za dodatak zaštite i vlažnosti kosi, a možete koristiti i sprejeve, kao i različite kreme, losione... Najbolje je videti šta odgovara vašoj kosi kako bi izgledala sjajnije i jače.

 

Bonus video

Kako se moderno nosi rajf?

 

makonda-tracker