saveti za negu kose

BESPREKORNO GLATKA I NEGOVANA: Frizeri preporučuju režim koji će SPASITI vašu kosu i učiniti je SJAJNOM I KVALITETNOM

0

Najveći stručnjaci za kosu davno su rekli – ne postoji loša kosa, postoji samo loše negovana kosa.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Nega i prehrana naših vlasti presudna je za dobar kvalitet i zdrav izgled kose, a najbolje savete mogu mogu nam dati frizeri. Oni preporučuju režim koji će spasiti i najoštećeniju kosu i dugotrajno osigurati njen kvalitet.

 

Reč je o korišćenju i maske i regeneratora:

Koristite regenerator posle maske

 

Maske su idealne za dubinsku prehranu vlasi. Međutim, ne mogu osigurati visoki sjaj kose, zato se ovaj savet odnosi na to da nakon delovanja i ispiranja maske obavezno upotrebite i regenerator kako bi lepota kose dostigla puni potencijal.

 

Stavite šampon na kosu dva puta

 

Prvim šamponiranjem uklonićete samo masnoću i ostatke proizvoda za oblikovanje kose. Drugim šamponiranjem osiguraćete još čišću kosu, ali i to da hranljive tvari iz šampona prodru u vlasi. Izbegavajte da trljate kosu i ne dirajte vrhove, već samo nežno umasirajte šampon u vlasište. Vrhovi kose obično su samo prašnjavi dok su masnoća i prljavština koncentrisane na temenu.

 


Vlagu iz kose uklonite pomoću peškira

 

Ponekad smo u žurbi i najbrži način je da višak vode uklonite trljanjem peškirom. Međutim, ovo je siguran način za oštećenje kose. Umesto toga peškirom lagano tapkajte od korena do vrhova kose.

 

Izbegnite sušenje kose odmah nakon pranja

 

Ako imate vremena, pustite da se kosa delimično osuši na prirodan način. Za završno oblikovanje možete upotrebiti fen za kosu, najbolje na hladno duvanje.

Uz peglu za kosu koristite i četku

 

Za savršen rezultat, trebalo bi da nakon peglanje kose slede i potezi sa četkom. Tako ćete izbeći eventualna zapetljanja i dobiti besprekorno glatku i sjajnu kosu.


 

makonda-tracker