par sekundi je potrebno

Za NAJPRIRODNIJI izgled i predivnu boju kose: 2 načina da kod kuće same napravite PRELIV protiv žutih tonova

0

Saznajte kako da kod kuće napravite preliv za plavu ili svetlosmeđu kosu za nekoliko sekundi!

2 načina za prirodni preliv protiv žutih tonova
2 načina za prirodni preliv protiv žutih tonovafoto: Shutterstock/Svitlana Sokolova

Sve plavuše i svetlije brinete koje farbaju svoju kosu poneka muče muku sa ponekim žutim ili narandžastim tonom koji može pokvariti utisak. Možete probati da se borite s njima ljubičastim šamponom, a možete i sami probati da napravite prirodnu smesu koja će vam pomoći da dobijete fantastičan preliv protiv žutih tonova!

 

Blogerka i influenserka Milica Stojilković, koja je na Instagramu poznata i kao Skincare Mili imala je fantastičan predlog i rešenje.

 

Naime, ona je na ovoj društvenoj platformi podelila video sa savetima kako postići preliv protiv žutih tonova za plavu kosu, a njen trik krije se u kapima gencijane (2%). Ona naglašava da ovaj način ne isušuje kosu i može se raditi kod kuće, bez pomoći frizera.

 

1. način

 

U flašu od 1-2 litra dodajte malo šampona za kosu, 1-5 kapi gencijane, u zavisnosti od dužine kose i jačinu preliva koju želite, promućkajte, prelijte kosu i držite 0-3 minuta.

 

2. način

 

U ruku stavite malo šampona, 1-3 kapi gencijane, u zavisnosti od dužine kose i jačinu preliva koju želite, protrljajte između dlanova i ravnomerno nanesite na kosu.

 

 

Milica naglašava da je individualno koliko ćete kapi gencijane staviti, ali njen savet je da krenete od 1-2 kapi, pogotovo ako ste radili blanš. Ona koristi dve kapi.

 

Savetuje i da dobro utrljate preliv, kako biste osigurali da je dobro naneseno svuda.

 

prirodni preliv za kosu od gencijane
prirodni preliv za kosu od gencijanefoto: Shutterstock

Držite preliv od nula do par minuta. Savetuje da se za početak drži desetak sekundi, posebno ako primenjujete drugi način, pa ponoviti postupak, nego da "budete ljubičasti".

 

Ona preliv radi u proseku na svoje četvrto ili peto pranje.

 

Takođe, savetuje da je važno ravnomerno naneti preliv.

 

 

 

makonda-tracker