trikovi za "podmlađivanje"

Nekim ženama ovo doda i po 10 godina: Greške pri pravljenju fruzure zbog kojih izgledate starije

0

Frizura dosta utiče na izgled svake osobe, zato je bitno da odaberete onu koja vam najviše "leži".  

Zbog nekih frizura možete izgledati i do 10 godina starije
Zbog nekih frizura možete izgledati i do 10 godina starijefoto: VGstockstudio/Shutterstock

Vi ste savršena slika jedne mlade osobe. Četiri dana u nedelji idete u teretanu, ulažete u najbolju kremu za oči, šminka vam je perfektna, izgledate sjajno u uskim farmerkama... I da nije bilo te vaše fruzure, niko nikada ne bi pogodio vaše godine.

Istina je da bez obzira na to koliko lako prkosite godinama, pogrešna frizura, dužina ili boja kose mogu poništiti sve vaše druge napore.

 

Evo najčešćih grešaka pri pravljenju frizure, koje čine da žene izgledaju starije nego što zaista jesu, nekad čak i desetak godina.
 

Predugačka kosa

 

Predugačka kosa može da učini da izgledate starije
Predugačka kosa može da učini da izgledate starijefoto: Oleksandr Schevchuk/Shutterstock

Iako većina stručnjaka kaže da duga kosa može izgledati sjajno u bilo kom uzrastu, postoji nešto što je predugačko. Sa tim se slaže i Mič Stoun, stilista za zvezde. 

 

- Kada vam kosa "prođe kroz rebra", zvanično ćete izgledati starije. Skratite malo vaše pramenove i na lak način rešite ovu uobičajenu grešku prilikom odabira frizure. Tako ćete sebi oduzeti koju godinu i revitalizirati vaš izgled. Ako ste dovoljno stari da se sećate pevačice Kristal Gejl iz njenog najboljeg perioda, znali da niste dovoljno mladi da nosite njenu frizuru - kaže Stoun.
 

Previše tamna kosa

 

Farbanje kose u previše tamne nijanse je siguran način da naglasite tamne mrlje - upravo one stvari koje svi pokušavamo da sakrijemo kako starimo. Stručnjaci se slažu da će uokvirivanje lica toplijom nijansom ulepšati boju i bolje sakriti znake starenja. Bred Džons, direktor za boje robnoj kući "Saks Fift Avenija", preporučuje strateško postavljanje svetlih i niskih delova kose.

 

Najsvetlije nijanse bi trebalo da vam budu oko lica, a tamnije ispod. Brz način da to postignete je da se odlučite za ekstenzije za kosu u toploj nijansi i zakačite nekoliko komada kako biste lepo uokvirili lice. I ne zaboravite da vaše obrve moraju da odgovaraju vašoj novoj boji - kaže Džons.

 

Suviše ravna kosa

 

Suviše ravna kosa može izgledati blistavo i zdravo - u dvadesetim godinama. Međutim, kako starimo, to jednostavno izgleda dosadno. Opuštena i beživotna kosa učiniće da se na vašem licu istaknu "smejlice" i druge bore. A ako još uz to koristite peglu da biste postigli ovaj izgled, svoju kosu pride izlažete i štetnoj toploti, čineći da sami pramenovi kose izgledaju starije. Jao, jao, jao!

Jednostavan način da ispravite ovu grešku je da koristite čičak valjke za stvaranje prirodnog volumena ili da se odlučite za neki od proizvodi koji će vaše vlasi načiniti punijim. Imajte na umu i da se ekstenzije mogu koristiti i za dodavanje dimenzije vašoj kosi. Ovi proizvodi nisu samo za povećanje dužine, već i za povećanje zapremine i debljine.

 

Preterano pranje kose
 

Preporučuje se da kosu perete dva do tri puta nedeljno
Preporučuje se da kosu perete dva do tri puta nedeljno foto: VGstockstudio, Shutterstock

Niko ne želi masnu kosu ili perutasta ramena, ali ni suviše često pranje kose nije baš poželjno. Previše pranja lišiće vašu kosu i kožu glave preko potrebnih prirodnih ulja, ostavljajući vaše folikule krhkim i beživotnim. Stručnjaci se slažu da je najbolje prati kosu dva do tri puta nedeljno.

Često pranje, penušanje i ispiranje mogu zapravo uzrokovati oštećenje, lomljenje i u zavisnosti od proizvoda mogu oštetiti ili dehidrirati kožu glave. Obično je dovoljna samo jedna doza šampona i balzama. Nemojte nasedati na te savete sa pakovanja šampona.
 

Razdeljak vam je na pogrešnom mestu

 

Da li ste sve ove godine pravili razdeljak na pogrešnom mestu? To je vrlo česta greška koja zapravo može da učini da izgledate starije.

 

- Ako želite da izgledate mlađe, najbolje bi bilo da vaš razdeljak bude malo levo ili desno od centra glave- savetuje Adam Bogucki, vlasnik čikaškog salona "Lumination".

 

 

makonda-tracker