vratite joj stari sjaj

Da li seda kosa može da potamni? Uz pomoć ovih trikova rešite se belih vlasi brzo i jednostavno (RECEPT)

0

Mnoge žene pribegavaju farbanju cele kose iako imaju samo nekoliko sedih dlala.

foto: Shutterstosk / Pixel-Shot
foto: Shutterstosk / Pixel-Shot

Ukoliko i vas muče sede vlasi ovo su trikovi sa prirodnim preparatima koji mogu da pomognu da vaša kosa povrati boju koju je imala ranije.

 

Evo šta treba da uradite kako bi vaša kosa izgledala lepše i mlađe.

 

 

Crni luk

 

Glavicu luka oljuštite, a potom ga usitnite dok ne dobijete pastu. Masirajte s njom teme glave i kosu i ostavite da stoji 30-ak minuta.

 

Zatim na glavu stavite kapu za tuširanje da vam luk ne pada u oči i da ne miriše. Koristite dobar šampon da isperete sve komadiće i neugodan miris luka. Ponavljajte ovo svaki dan oko nedelju dana i videćete rezultate.

 

Crni luk, Luk
foto: Antonova Ganna/Shutterstock

 

Limunov sok i ogrozd

 

Iako ogrozd nije nešto što koristite svaki dan, on može da vam pomogne da se rešite sedih vlasi. Možete da ga nađete u prodavnicama zdrave hrane. Pomešajte ogrozd sa sokom od limuna i umasirajte  ga u teme i kosu.

 

Limunov sok i ulje kokosa

 

Da sede dlake postanu opet tamne nanesite smesu od limunovog soka pomešanog s uljem kokosa. Postupak ponavljajte svaki dan dok ne vidite rezultate. Dodatna prednost ove smese je što je generalno dobra za kosu.

 

kokos, kokosovo ulje
foto: Profimedia

 

Sok od šargarepe

 

Možda nije uobičajeno no ovo je jedan od proizvoda koji će vašoj sedoj kosi pomoći bez potrebe da se na nju nanosi. Umesto toga popijte sok od šargarepe, dokazano je da pravi čuda za kosu.

 

 

Crni čaj


Za one smeđe kose koji žele da je potamne, prirodna boja iz crnog čaja radi upravo to, a jača i keratin i melanin u vašoj kosi. Za maksimalan rezultat svaki dan operite kosu u crnom čaju.

 

Semenke susama


Usitnite ih i tri dana uzastopno masirajte teme da pojačate proizvodnju keratina i melanina.

 

 

makonda-tracker