pogledajte fotografije

Pristaju svima, od 7 do 77 godina: Tri frizure idealne za posao ili odlazak u provod, idu uz opušten ili elegantan stil

1

Moderne i praktične frizure koje idu uz sve, san su svake devojke i žene.

foto: VGstockstudio/Shutterstock
foto: VGstockstudio/Shutterstock

Pletenice su godinama unazad trend koji ne izlazi iz mode. Rado ih nose žene svih starosnih dobi, lako se prave i mogu da se kombinuju u dnevnim, ali i večernjim kombinacijama.

 

U zavisnosti od dužine kose pletenice mogu da budu raznih oblika i dužina, a ono što je velika prednost je što ih možete nostiti i u opuštenim varijantama kad odlazite na posao, ali i kada se ekstra sređene uputite u noćni klub.

 

 

Ono što uvek treba da imate na umu je da jedan deo kose može da bude upleten, dok ostatak treba da ostane opušten. Deo koji nije u pletenici može da bude ravan, ali i prirodno talasast ili uvijen presom ili peglom za kosu.

 

Plentenica na jednoj polovini kose

 

Ukoliko se odlučite za ovu frizuru budite sigurni da će vas svi primetiti. Važno je da kosu pokupite iznad uha i da pletenica prati prirodni rast kose. Ostatak kose pustite da slobodno pada.

 

 

Nekoliko pletenica na istoj strani kose

 

Ova kombinacija je odličan izbor za žene koje imaju gustu i bujnu kosu. Osim što će vam olakšati tople letnje dane, ova frizura je odlična i ako želite da istaknete nakit koji ste odlučili tog dana da ponesete.

 

Imajte na umu da ćete čak i nakon što ih posle nekoliko dana raspletete imati sjajne talase u kosi koji će izgledati lepo i narednih nekoliko dana.

 

 

Polu pletenice na obe strane glave

 

Ovo je frizura koju možete da napravite ukoliko želite da duže vreme ne perete kosu. Najčešće nam se koren zamasti, jer često rukama prolazimo kroz kosu. Ovom frizurom možete pobediti tu lošu naviku.

 

Bićete elegantni, uredni i nekoliko dana nećete morati da razmišljate o kosi, pranju, feniranju.

 

 

 

makonda-tracker