nega pre svega

UMARA VAS MASNA KOSA KOJU PERETE SVAKOG DANA? Došlo je vreme da probate ove PRIRODNE preparate, koji čine čuda!

1

Na tržištu postoje mnogobrojna hemijska sredstva koja kosu čine bujnom i jakom, ali je to samo prividan efekat.

Kosa
foto: Profiemdia

4. ULJE ČAJEVCA

 

Ako želite brze reultate, tada je ulje čajevca najbolji odgovor. Ulje čajevca vekovni je lek za mnoge probleme s kosom. Njegova antibakterijska i protugljivična svojstva održavaju vlasište zdravim. Ulje čajevca ima svojstva koja pomažu u kontroli prekomerne proizvodnje sebuma na vlasištu, što ga čini jednim od vrhunskih prirodnih lekova za masnu kosu.

 

Sastojci: 15 kapi ulja čajevca i 30 ml kokosovog ulja.

 

Priprema: Temeljno pomešajte ulje čajevca i kokosovo ulje, sve dok se jedno i drugo dobro ne sjedini. Temeljno nanesite na kosu i vlasište. Ostavite tako najmanje 2 sata. Operite kosu blagim šamponom. Koristiti tri puta sedmično.

 

5. SODA BIKARBONA

 

Pitate se kako se rešiti masne kose za 5 minuta? Moguće je s ovim najjednostavnijim i lako dostupnim sastojkom – sodom bikarbonom. Vrlo je učinkovito sredstvo za čišćenje jer lako uklanja sve nečistoće i masnoće. Sve ove osobine čine sodu bikarbonu najjednostavnijim i najboljim domaćim lekom za masnu kosu. Pa ako se ujutro probudite i pitate se kako se rešiti masne kose, odgovor je upravo u vašoj kuhinji.

 

Sastojci: Pola šoljice sode bikarbone i jedna ipo šoljice vode.

Priprema: Pomešajte sodu bikarbonu u vodi. Smesu temeljno nanesite na vlasište i ostavite da odstoji oko 5 do 10 minuta i operite kosu toplom vodom. Koristiti tri puta sedmično.

 

soda bikarbona, Soda bikarbona
foto: Shutterstock

6. KOKOSOVO ULJE

 

Kokosovo ulje je, svakako, jedan od najboljih tretmana za masno vlasište. Ono jako hladi vlasište i pomaže u učinkovitoj hidrataciji vlasišta. Kokosovo ulje ima svojstva koja kontrolišu višak proizvodnje sebuma i održavaju ravnotežu ulja. Ono ima anti-gljivično i antibakterijsko sredstvo, tako da je vrlo dobro u tome da vlasište bude čisto i zdravo. Maska za kosu od kokosovog ulja za masno vlasište čini kosu bez ulja, mekom, sjajnom i zdravom.

 

Sastojci: Čisto kokosovo ulje.

 

Priprema: Zagrejte čisto kokosovo ulje dok ne postane toplo. Temeljno nanesite ovo toplo ulje na vlasište i kosu i ostavite da deluje jedan sat. Zatim operite kosu blagim šamponom. Koristiti jednom sedmično.

 

 

 

makonda-tracker