nega pre svega

UMARA VAS MASNA KOSA KOJU PERETE SVAKOG DANA? Došlo je vreme da probate ove PRIRODNE preparate, koji čine čuda!

1

Na tržištu postoje mnogobrojna hemijska sredstva koja kosu čine bujnom i jakom, ali je to samo prividan efekat.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Masno vlasište takođe je glavni uzrok opadanja kose, peruti i raznih drugih problema s kosom. Pravilnom negom i pravilnom terapijom možete se zauvek rešiti masne kose.

 

Naše telo ima lojne žlezde ispod kože i vlasišta koje izlučuju esencijalna prirodna ulja koja štite našu kožu i kosu od različitih okolišnih elemenata. Ova ulja pružaju potrebno podmazivanje i sprječavaju razne infekcije. Kada lojne žlezde ispod našeg vlasišta proizvode višak ulja, to rezultira masnim vlasištem i kosom. Masne kose možemo se rešiti prirodnim putem ili raznim proizvodima za negu masne kose dostupnim na tržištu. Masno vlasište ne samo da iritira vlasište i svrbi, već i oštećuje kosu. Dakle, vrlo je važno brzo se rešiti masne kose najbolje, prirodnim preparatima.

 

1. ALOE VERA

 

Aloe vera ima adstringentna svojstva, što je čini jednim od najboljih kućnih lekova za masnu kosu. Aloe vera kontroliše prekomernu proizvodnju ulja u vlasištu. Njena antibakterijska i anti-gljivična svojstva pomažu u održavanju vlasišta bez infekcija. Aloe vera umiruje vlasište, a takođe osigurava potrebnu hidrataciju. Ova je najtraženija domaća maska ​​za masnu kosu:

 

Sastojci: Dve kašike gela aloe vere i po jedna kašika limunovog soka i vode. Priprema: Pomešajte gel aloe vere i limunov sok. Dodajte vodu dok smesa ne postane tečna. Nanesite smesu na kosu i vlasište. Neka ostane najmanje 20-30 minuta. Isprati običnom vodom. Koristiti tri puta sedmično.

 

2. JABUKOVO SIRĆE

 

Jabukovo sirće se široko koristi za kosu i lepotu. Jabukovo sirće ima visok udeo sirćetne kiseline, što je vrlo korisno za uravnoteženje razmere pH vlasišta i kontrolu prekomerne proizvodnje ulja. Takođe pomaže u hidrataciji vlasišta sprečavajući isušivanje. Baš kao i aloa vera, jabukovo sirće ima visoka antibakterijska i anti-gljivična svojstva koja pomažu u održavanju vlasišta čistim i zdravim. Ono je među vodećim prirodnim lekovima za masno teme.

Sastojci: Tri kašike jabukovog sirćeta i jedna šoljica vode.

 

Priprema: Pomešajte jabukovo sirće i vodu. Nanesite smesu na kosu i vlasište. Ostavite ga na kosi najmanje 20-30 minuta. Operite kosu blagim šamponom.. Koristiti tri puta sedmično.

 

3. SOK OD LIMUNA

 

Sok od limuna široko se koristi kod problema s kosom jer je edan je od najboljih prirodnih načina smanjivanja proizvodnje masnoće. Limun sadrži puno limunske kiseline, što ga čini izvrsnim prirodnim sredstvom za čišćenje. Osim masnoće, vrlo je učinkovit i u lečenju peruti i ostalih bakterijskih razmnožavanja na vlasištu. Prirodno je adstringens i pomaže u kontroli prekomerne proizvodnje ulja lojnih žlezda. Dakle, ako se pitate kako se lako i sigurno rešiti masnog vlasišta? Limun je odgovor.

 

Sastojci: Tri sveža limuna i dve šoljice vode.

 

Priprema: Iz svežeg limuna izvucite sok i dodajte mu dve šoljice vode. Operite kosu i temeljno isperite. Smesu soka od limuna ravnomerno nanesite na vlasište i kosu. Ostavite da deluje 5 minuta i isperite toplom vodom. Koristite tri puta sedmično.

 

Nastavak na sledećoj strani!

makonda-tracker