bjuti saveti

OVE MALE TAJNE BI TREBALO SVAKA DAMA DA ZNA: Na ove prirodne načine sušite TANKU KOSU i uskoro ćete videti promene!

0

Kad je vlažna, kosa je slabija, lomljivija i osetljivija, pa se dlaka lakše isteže i puca. Najveći neprijatelj mokre kose je trenje, pa zato višak vode sa krajeva istisnite nežno, umesto da agresivno trljate peškirom po kosi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Zbog oštećenih krajeva kose mnoge žene počnu da izbegavaju sušenje kose fenom, da bi bar malo spasile ono što se spasti može.

 

Čak iako nemate tanku kosu, nego jednostavno ne želite da je gorite fenom ili ostalim uređajima za oblikovanje, postoje neki trikovi koji vam mogu pomoći da kosu koju ste osušili prirodnim putem ipak ima pun sjaj i volumen i da izgleda zdravo.

 

Kosu prosušite peškirom od mikrofibera

 

Kad je vlažna, kosa je slabija, lomljivija i osetljivija, pa se dlaka lakše isteže i puca. Najveći neprijatelj mokre kose je trenje, pa zato višak vode sa krajeva istisnite nežno, umesto da agresivno trljate peškirom po kosi. Omotavanje kose peškirom nakon pranja nije uvek dobra ideja jer njegova gruba struktura utiče na strukturu kose, a vlaga ne može u nju dovoljno da prodre pa se dlaka lomi i puca. Najbolje rešenje su peškiri od mikrofibera, jer apsorbuju dvostruko više vlage i veoma su nežni prema kosi.

 

Koristite kremu za brže sušenje bez fena

 

Ako ste posebno nestrpljivi, možete na kosu naneti proizvod za brzo sušenje koji sadrži polimere: oni skraćuju vreme sušenja i poboljšavaju prirodnu teksturu kose, a deluju bez topline. Samo istisnite količinu novčića u dlanove i prođite po sredini i po krajevima kose.

 

Hidrirajte kosu regeneratorom koji se ne ispira

 

Regeneratori i sprejevi za teksturu naizgled prave čuda tankoj kosi, ali obično kosu itekako isuše. Zato upotrebite neki od regeneratora koje ne treba ispirati: delovaće kao dobra podloga za druge proizvode koja će kosi pružiti i potrebnu vlagu.

 

Kosa
foto: Profiemdia

Dodajte penu za volumen

 

Jedan od najpoznatijih saveta za postizanje maksimalnog volumena kod kose sušene na vazduhu je nanošenje pene za volumen direktno na skalp.

 

Uljem ili serumom za kosu sprečite pucanje vrhova

 

Budite oprezni pri odabiru ulja jer će teža ulja kosu dodatno opteretiti i uništiti joj volumen. Na tržištu postoji mnogo hranjivih i jeftinijih ulja (poput dečijih ulja) koja kosi dodaju sjaj, a daju neverovatne rezultate za nežnu i tanku kosu.

 

Naglasite boju uz pomoć spreja sa UV zaštitom

 

On je poput kreme za sunčanje za kosu - brani kosu od oksidacijskog stresa koji se događa kod prekomernog izlaganja suncu, a često sadrži i kolagen kako bi se kosa dodatno regenerisala i ojačala.

 

Očešljajte se dok je kosa vlažna

 

Na još vlažnim pramenovima isprobajte češalj sa širokim zupcima koji je zamišljen kao završni potez za stajling kose. Potražite češalj sa dužim i mekšim zupcima od proseka jer omogućuje četkanje bez čupanja dlaka iz temena.

 

 

 

makonda-tracker