dame ga obožavaju

IDEALNA TEHNIKA ZA ZIMSKE DANE: Proverite zbog čega bi OBRNUTI BALEJAŽ mogao da učini vašu kosu PRELEPOM I OSVEŽENOM

0

Svi već znamo za balejaž, koji je tajna svetlijih pramenova gotovo svake svetske zvezde, ali ovo je nešto malo drugačije...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kako zalazimo sve više u zimu, tako i dame sa svetlijom kosom češće razmišlljaju o prelasku na tamnije pramenove. I dok to nije komplikovan proces poput prelaska boje čokolade na platinastu, ipak zahteva trud. Srećom, pojavio se nov trend farbanjakose koji ovaj proces čini jednostavnijim – obrnuti balejaž, piše Lepa i srećna.

 

Ovo je tehnika farbanja kose prilikom koje se ravnomernim potezima boje pramenovi od korena kose do vrha pramena, kako bi prelaz između prirodne boje i boje pramenova izgledao što prirodniji. I dok se običnim balejažom suptilno prosvetljava kosa, obrnuti balejaž dodaje tamnu nijansu svetlijoj boji.

 

Obrnuti balejaž dodaje dubinu korenu, smanjuje kontrast između boje pramenova i korena kose. Odlična tehnika i za plavuše koje žele da potamne svoju kosu u hladnijim danima.

 

 

Umesto tipičnog suptilnog ombrea gde će vam stilista osvetliti krajeve, ovo je princip ― unazad ― dodavanje dubljih, tamnijih tonova kako bi se postigao isti efekat. Ova tehnika imitira prirodni rast, prirodne boje kose.

 

 

Stilisti je obožavaju upravo zbog jednostavnosti održavanja, ali i zbog dubine i punoće koju daje kosi.

 

 

makonda-tracker