bez greške

Vole ga i Mina Milutinović i Bijonse – 3 načina za kombinovanje ultimativnog letnjeg aksesoara tokom jesenjih dana

0

Marama oko glave ove godine postala je neizostavni modni dodatak koji je osvojio srca žena širom sveta.

Marama oko glave je apsolutni hit ove sezone
Marama oko glave je apsolutni hit ove sezonefoto: Roka / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ovaj trend nije zaobišao ni poznate dame poput Bijonse, Hejli Biber, ali i naše domaće zvezde, među kojima se ističe manekenka Mina Milutinović.

 

Bilo da je nosite na plaži, u gradu ili na crvenom tepihu, marama daje dozu elegancije i šarma svakoj odevnoj kombinaciji.

 

Ovaj jednostavan, ali efektan modni detalj pravi je hit sezone, koji nas vraća u dane retro glamura s modernim preokretom.

 

U nastavku teksta predstavljamo top 5 načina za kombinovanje ovog must have komada.

 

1. Look koji vraća u zlatno doba Holivuda

 

Marama zavezana oko glave na isti onaj način na koji su je nekada davno nosile legendarne holivudske dive poput Elizabet Tejlor i Merlin Monro u kombinaciji sa elegantnom haljinom i klasičnim crnim naočarama za sunce pun je modni pogodak koji odiše sofisticiranim duhom starijih vremena. 

 

Poznata srpska manekenka i supruga košarkaša Nemanje Nedovića Mina Milutinović daje savršen primer kako sa ukusom spojiti vanvremensku prefinjenost i duh moderne i kul žene koja zna šta želi.

 

2. Nešto savremeniji take 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alison Toby (@alisontoby)

Marama oko glave može biti ultimativni statement piece u sklopu razigranih svakodnevnih autfita. Modeli različitih boja i dezena osvežiće svako modno izdanje i vašem stajlingu uliti dozu mladalačkog i kreativnog. Nemojte se plašiti eksperimentisanja, jer u modi nema pravila i sve je dozvoljeno!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kezia Rose Cook (@keziacook)

Ovom trendu nije odolela ni legendarna pevačica Bijonse koja je u nedelju uveče pred objektive paparaca istupila obučena od glave do pete u odeću luksuznog brenda Emilio Pucci, koji između ostalog stoji i iza svilene marame koja se savršeno uklapa sa otkačenim pantalonama za koje se tom prilikom opredelila.

 

3. Kačket + marama = combo iz snova

 

Hejli Biber prva je isprobala ovu kombinaciju
Hejli Biber prva je isprobala ovu kombinacijufoto: @HAILEYBIEBER/Instagram

Manekenka i trendseterka Hejli Biber postavila je nove standarde i utrla put do sada neviđenom trendu za kojim su svi modni entuzijasti potpuno poludeli. U pitanju je marama zavezana preko kačketa. Može se reći da je ova kreacija pravi simbol ukrštanja klasičnog stila sa modernim, a krilatica koja stoji ispred nje je "što šarenije, to bolje"!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tessa (@tessavmontfoort)

Najčešće jednobojni kačket koji krasi samo jednostavni logo it devojke interneta upotpunjuju maramama sa floralnim ili animalnim dezenima, a ostatak odeće obavezno je isto tako šaren i raznolik kao i ovi ultimativni aksesoari.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ne kupujte da biste bacili!

 

makonda-tracker