nije samo prolazni trend

Najmodernija torba u ovom trenutku košta manje od 2.000 dinara! Zovu je "birkinka za milenijalce" i nosiće se godinama

0

Jednostavna, minimalistička tašna za svaki dan novi je it komad i jedan od pravih fenomena u poslednje vreme

Torbica o kojoj se priča
Torbica o kojoj se pričafoto: louisahatt/Instagram

Kada je reč o tašnicama, trendove obično diktiraju luksuzne modne kuće kao što su Louis Vuitton, Chanel ili Hermes, ali novi model o kom se priča je daleko pristupačniji od torbi koje inače određuju šta ćemo nositi.


High street brendovi neretko predstavljaju svoje varijante skupocenih tašnica čuvenih kuća, ali japanski Uniqlo obožavan je u poslednje vreme zbog torbe koja je njegov dizajn i u poslednje vreme prava opsesija među influenserkama.


Sve je počelo viralnim snimkom objavljenim na društvenoj mreži TikTok, na kojoj devojka iz svoje male Uniqlo tašne vadi brojne sitnice, demonstrirajući šta sve može da stane u nju.

 

 

To je svakako donelo ogromnu popularnost ovom polukružnom modelu, ali je on i pre toga bio i te kako zapažen, pa se veruje da neće uskoro izaći iz mode.

Tako je i Kanoko Takenokuči, koja je direktorka za globalnu prodaju u ovom brendu, ubeđena da nije u pitanju samo trenutni trend, već da će njihova tašna još dugo "ostati u životima ljudi širom sveta".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UNIQLO Global (@uniqlo)


Štaviše, kako piše New York Post, ova interesantna i praktična tašna proglašena je "birkinkom za milenijalce", a s obzirom na to da je Hermès Birkin, najskuplja torba sveta i decenijama sinonim za kvalitet i neprolazan trend, to govori mnogo.

@zellymorales I had no business getting it in 3 colors but I’m happy 🫶🏼 #uniqlo ♬ Good Looking - Suki Waterhouse

Tašna minimalističkog dizajna, koja se nosi na ramenu, predstavljena je u mnogim varijantama – različitih boja, dezena, od raznih materijala, a veoma je praktična. U prvom kvartalu 2023. postala je na modnom pretraživaču Lyst najtraženiji modni predmet, čime je postala najjeftiniji komad koji se našao na ovoj listi.

Prvi put je predstavljena još pre nekoliko godina, nakon što je ideja o kreiranju ove tašne nastala 2019, kada je Uniqlo tragao za rešenjem za kompaktnu torbu u koju staje sve što može da nam zatreba tokom dana.


Ona je, kako kaže Kanoko Takenokuči, namenjena svima i lako se koristi, a "na tržištu ne postoje torbe takvog kvaliteta koje se prodaju po ovoj ceni".

 


Cena je posebno iznenađenje – standardni model trenutno se na sajtu ove kuće prodaje po ceni od nešto više od 17 evra!

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Bata Spasojević o trendovima sa Zapada

 

makonda-tracker