nestvarna

300 sati rada za MODNU ISTORIJU: Haljina koju je Dženifer Garner nosila na dodeli Oskara 2004. stvorena je za ČAROBNICE

0

U susret predstojećoj dodeli Oskara prisećamo najlepših haljina u istoriji ove svečanosti, a jednu od njih nosila je pre 20 godina glumica Dženifer Garner

Dženifer Garner na dodeli Oskara 2004. godine
Dženifer Garner na dodeli Oskara 2004. godinefoto: Michael Goulding / Zuma Press / Profimedia

Nagradu Oskar američka Akademija filmskih umetnosti i nauka dodeljuje već 95 godina, a za to vreme smo imali priliku da vidimo mnogo remek-dela modne industrije na crvenom tepihu.


Među prvima su glamur kakav danas viđamo donele Odri Hepbern i Grejs Keli, a proteklih godina se više slavnih glumica izdvojilo bajkovitim kreacijama koje su na dodeli Oskara ušle u modnu istoriju.

Jedna od onih koje su redovno na takvim listama je i toaleta koju je američka glumica Dženifer Garner ponela na ceremoniji dodele Oskara 2004. godine, a reč je o nesvakidašnjoj haljini italijanske modne kuće Valentino.

 

Dženifer Garner u Valentino haljini na dodeli Oskara 2004. godine
Dženifer Garner u Valentino haljini na dodeli Oskara 2004. godinefoto: Francis Specker / Alamy / Alamy / Profimedia

Električnonarandžaste, vatrene boje, ova kreacija je bila nešto što se nije očekivalo od mirne i tihe Dženifer Garner, koja ju je ponela s ogromnim samopouzdanjem. U pitanju je haljina u kakvoj lako možete da zamislite neku antičku boginju, a njen fascinantni dizajn ne čudi kada se uzme u obzir koliko je glumica bila inspirativna za Valentina Garavanija.


Dženifer je tako udobno u njenoj koži, zato može da nosi ovako kompleksnu haljinu – rekao je tada kreator, koji je objasnio da je u zoaletu utrošeno mnogo materijala: skoro 14 metara tafta i ko zna koliko šifona.

 

Dženifer Garner u Valentino haljini na dodeli Oskara 2004. godine
Dženifer Garner u Valentino haljini na dodeli Oskara 2004. godinefoto: Leonard Ortiz / Zuma Press / Profimedia

Petnaest jardi tafta, a šifon sam prestao da računam! Sama suknja ima dva sloja, a šlep je beskrajan, draga – rekao je Valentino. – Četvoro ljudi je radilo više od 300 sati da je napravi. Dženifer se sjajno nosila na crvenom tepihu, kao da pozdravlja ljude u svojoj bašti. Ona ima urođenu gracioznost koja je čini tako lepom.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

MODA NAS TRUJE: Ne kupujte da biste bacili!

 

makonda-tracker