2024.

NAJMISTERIOZNIJI događaj za kojim žude ljubiteljke mode: Otkrivena tema MET GALE za 2024. godinu — i već joj se radujemo

0

Tema Met gale 2024. donela je uzbuđenje nakon dugog iščekivanja u svet mode, a jedva čekamo da vidimo spisak gostiju.

Met gala je mesto gde moda postaje bajka!
Met gala je mesto gde moda postaje bajka!foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Met gala je godišnji humanitarni događaj prikupljanja sredstava za Metropolitan Museum of Art, ali ovaj dobrotvorni deo redovno u medijima zaseni modni, odnosno — kreacije koje se pojave na crvenom tepihu njujorškog muzeja.

 

Naravno, na čelu parade je legendarna urednica američkog Voga Ana Vintur, a na nju stižu samo oni odabrani: dizajneri i slavne osobe koji su počašćene pozivnicom za Met galu.

 

Temu koja je misao vodilja događaja i u skladu s kojom će se svi obući, zna se, određuje Ana Vintur, a njeno obelodanjivanje se s nestrpljenjem iščekuje.


Tema: Ponovno buđenje mode

 

S obzirom na to da se događaj održava prvog ponedeljka u maju, ove godine će to biti 6. maja, a tema Met gale 2024. je "Uspavane lepotice: Ponovno buđenje mode". Izvor iz Met gale otkriva da je ideja "udahnuti novi život legendarnim komadima kroz kreativne i imerzivne aktivacije, osmišljene da prenesu mirise, zvukove, teksture i pokrete odevnih predmeta koji više ne mogu direktno komunicirati s telom."

 

Ana Vintur u društvu Bila Naja na Met gali
Ana Vintur u društvu Bila Naja na Met galifoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

U čast tome, ovogodišnja revija “istražiće pojmove ponovnog rođenja i obnove, koristeći prirodu kao metaforu za nepostojanost mode.” Tema Met gale ne samo da određuje dres-kod za ovaj događaj te godine, ona pred dizajnere postavlja izazov, podstiče na promišljanje o modi i, ništa manje važno, postaje tema izložbe Metropoliten muzeja. Tema 2023. bila je posvećena preminulom dizajneru Karlu Lagerfeldu, 2022. nosila je naslov Antologija mode u Americi, 2021. bio je to Leksikon mode, a godinu ranije Moda i trajanje, piše Miss7.

 

1 / 13 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

Lista gostiju Met gale nikada se ne otkriva pre velike večeri, tako da će nas sve, kao i uvek, dočekati veliko iznenađenje dok gledamo koje to slavne osobe dolaze na crveni tepih. Međutim, kalkulacija uvek ima, ko će doći i ko NEĆE doći. Postoje neka imena koja su uvek prisutna, kao što je klan Kardašijan i Džener (prošle se godine pričalo da nisu pozvane, ali su ipak bile, u smanjenom sastavu) ili Rijana. 

 

Bonus video

Gala modna revija u Frankfurtu

 

makonda-tracker