saveti

Često se maste, dele se na pramenčiće? 5 najčešćih problema sa šiškama tokom leta i kako ih rešiti

0

Moguće je negovati klasični francuski šik izgled i po najvišim temperaturama, a evo šta sve može da se desi i kako da reagujete

francuske šiške Ešli tisdejl
francuske šiške Ešli tisdejlfoto: ashleytisdale/Instagram

Šiške su, voleli ih ili ne, najpraktičniji dodatak svakoj frizuri.

 

One uokviruju lice, omogućavaju vam da lako i brzo menjate svoj izgled u zavisnosti od toga jesu li puštene ili podignute, a kada vam se ne doteruje – sve što je potrebno jeste da vežete rep, pustite šiške i vi imate frizuru!


Međutim, imati šiške u toplim danima podrazumeva i određenu hrabrost, naročito kada je visoka i vlažnost vazduha. Često po najvećim vrućinama one ne izgledaju dobro, a ovo su neki od najčešćih problema (sa rešenjima!) sa šiškama tokom leta.

 

  • Problem: Brzo se maste


Rešenje: Ne stavljajte regenerator na šiške. Poznato je pravilo da se regenerator na nosi samo na krajeve kose, dok se šampon utrljava u koren dlake, a frizeri savetuju da se on ni slučajno ne stavlja ni na šiške.

 


Uz to, nakon sušenja kose, dodatno naprskajte malo šampona za suvo pranje ispod njih, jer je to poslužiti kao barijera izmeđi masne kože na čelu i kose.

 

  • Problem: Zbog vlažnosti vazduha se dele, krive, talasaju

 

Rešenje: Umesto da kosu dodatno učvrstite peglom i lakom, koristite sledeću tehniku. Čim skinete peškir s kose, uhvatite šiške okruglom četkom i pritisnite preko prstom, pa usmerite fen nadole i polako sušite vukući folikul iz korena. To ponavljajte sve dok ne dobijete oblik kojim ste zadovoljni i verovatno će šiške ostati u ovom položaju.


I najkvalitetnijim četkama je nekad potrebna ova pomoć!

 

  • Problem: Kad se probudite, šiške su tršave

 

Rešenje: Tretmani za zaglađivanje kose u nekim slučajevima se koriste i samo za njene određene delove, pa tako neki frizeri savetuju da devojke kojima su samo šiške sklone tome da budu "razbacane" na sve strane primene ovaj trik samo na njima.

 

 

  • Problem: Treba im šišanje, ali nemate vremena za frizera

 

Rešenje: Prilično očigledno: ošišajte se sami! Učinite to dok je kosa suva, koristite makazite za nokte kako biste pravili što manje i što tanje rezove i smanjili mogućnost da dođe do greške. Kad pomislite "Mogla bih još malo da secnem", nemojte – verovatno ćete pogrešiti, a morate i da sačuvate nešto za frizera kada stignete da odete u salon, zar ne?

 

  • Problem: Dosta vam je šiški

 

Rešenje: Želite da pustite šiške, ali vam frizura izgleda neuredno i zapušteno ako prestanete da ih šišate?

 

 

Možete da napravite frizuru inspirisanu šezdeseetim, tako što ćete zagladiti šiške (podeljene na razdeljak ili ne), pričvrstiti ih ukosnicama i tako sakriti ispod kose. Možete ih poprskati nekim sredstvom za volumen i prebaciti sa strane, možete postepeno da počnete da ih delite na tzv. zavesa-šiške...

 

A možete i da se predomislite i nastavite da nosite ovaj neprolazni trend!

 

 

makonda-tracker