tako šik

Ne sviđaju vam se mokasine i baletanke? OVE trendi cipele za proleće se u Srbiji prodaju već po ceni od 990 dinara

1

Udobna, otmena i ekonomična ženska obuća koja može da se nosi u svakoj prilici u ovo doba godine je najpopularnija

Devojka od stila na Nedelji mode u Milanu
Devojka od stila na Nedelji mode u Milanufoto: Mauro Del Signore/Shutterstock

Nemoguće je negirati popularnost mokasina, koje već nekoliko sezona viđamo na svakom koraku u proleće i jesen, ali ove cipele izazivaju oprečne komentare.


Neki ih obožavaju, neki ih ne bi obuli ni u ludilu, a s obzirom na to da su slične reakcije i na baletanke – koje cipele nositi u proleće ako vam se ne dopadaju?


Odgovor su oksfordice, tako šik, klasične, a ipak trendi, uvek spremne da svaki autfit pretvore u čistu otmenost!

 

Šta su oksford cipele?


Zvali ih oksford cipele ili samo oksfordice, teško je odoleti šarmu i otmenosti ovog para obuće koji se proizvodi i u muškim i ženskim linijama.

 


One najverovatnije potiču iz Škotske i Irske, gde se još zovu i balmoral cipele, po čuvenom Zamku Balmoral, omiljenom pokojnoj kraljici Elizabeti II.

 

Dugo su bile smatrane isključivo svečanim kožnim cipelama, ali vremenom su uspele da se ušunjaju u ležerniji i svakodnevni stil, a prepoznatljive su po pričvršćenih ušicama za pertle, odnosno vrlo uskom pertlanju.

 


Danas se izrađuju oksfordice od niza materijala, uključujući teleću kožu, veštačku, prevrnutu i pravu lakiranu kožu, kao i platno, a klasične crne i braon cipele sve češće se proizvode u raznim drugim bojama i čak dezenima.

 

 

Kada je reč o dostupnosti, oksford cipele se prodaju i u našim radnjama tokom čitave godine, a najpopularnijim prodavnicama ih možete naći već od cene od 990 dinara, dok je za one kvalitetnije i poznatijih brendova potrebno izdvojiti više.

 

 

makonda-tracker