žena iz bajke

19 godina smo ŽUDELI da je vidimo u njoj: Nikol Kidman na Met gali u jednoj od najlepših haljina ikad napravljenih

0

Ukoliko ste 2004. na trenutak ostali bez daha kad ste videli oskarovku u haljini Karla Lagerfelda, na jučerašnjoj Met gali ste se ponovo osetili tako

Met gala 2023: Nikol Kidman na crvenom tepihu
Met gala 2023: Nikol Kidman na crvenom tepihufoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

U njujorškom muzeju Metropoliten juče je održana tradicionalna Met gala, dobrotvorno veče na kom se prikupljaju sredstva za Institut kostima.


Događaju je prisustvovalo 400 gostiju, a u pitanju je važan kulturni događaj i, otkako je urednica magazina Vogue Ana Vintur na čelu organizacije – modni spektakl!


Najpoznatije žene sveta svojski su se potrudile da njihova sinoćna izdanja budu nezaboravna, a među onima o kojima se najviše pričalo čak i dok je trajao sam crveni tepih bila je njegova nekrunisana kraljica Nikol Kidman.

 

Australijska glumica i oskarovka poznata je po romantičnim i otmenim kreacijama zbog kojih su svi pogledi uprti u nju, pa se očekivalo da će oduševiti na gala večeri čija je tema "Karl Lagerfeld: Linija lepote", ali onaje prevazišla očekivanja!


Naime, ljubitelji mode nadali su se da će Nikol poneti neku od čuvenih kreacija nemačkog dizajnera Karla Lagerfelda, a ona je odabrala možda najlepšu kojaje izašla iz njegove mašte – haljinu koju je ona sama nosila u ostvarenju "No. 5 the Film"!

 

1 / 8 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE


Veličanstvena toaleta u kojoj je Nikol stigla na Met galu sa suprugom Kitom Urbanom deluje gotovo eterično, lepršava je, vilinska, kao da nije sa ovoga sveta, a glumica ju je ponela s lakoćom s kojom nosi sve što poželi.

 

U pitanju je model koji je u gornjem delu pripijen uz telo, a od kukova se postepeno širi i prati Nikol dugačkim šlepom ukrašenim nojevim perjem. Da sve bude još bajkovitije, tu je providni plašt koji joj pada niz leđa s jednog ramena.

 

Met gala 2023: Nikol Kidman na crvenom tepihu
Met gala 2023: Nikol Kidman na crvenom tepihufoto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

Šta je "No. 5 the Film"?


Nikol Kidman pojavila se 2004. godine u filmu u trajanju od 180 sekundi, koji je zapravo bio produžena televizijska reklama za Chanel. Radi se o ostvarenju koje potpisuje njen sunarodnik Baz Lurman, australijski filmski režiser poznat po glamuru, luksuzu i sjaju u svakom kadru.


Radnja filma je jednostavna: Nikolin lik trči nasred Tajms skvera u predivnoj roze haljini i uleće u taksi s verovatno jedinim čovekom koji ne zna ko je ona, nešto slično zapletu filma "Praznik u Rimu". Posle četiri dana u njegovom stanu u Donjem Ist Sajdu, njen asistent – Lagerfeld – zove je da se vrati svom životu slavne osobe. Dok se penje uz stepenice, paparaci je fotografišu, a ona gleda u velika slova na vrhu zgrade koja ispisuju – "Koko Šanel", dok njen ljubavnik stoji pored i osmehuju se jedno drugom...

 


Za dizajn kostima bio je zadužen Karl Lagerfeld, a u pitanju je jedna od najbajkovitijih haljina koje smo videli na Nikol Kidman.

 

 

makonda-tracker