nema greške

Kako kombinovati kožnu jaknu ovog proleća? Saveti za superstajlinge + jedan komad koji je APSOLUTNI PROMAŠAJ

0

Kožne jakne su modni komad koji se nosi decenijama, ali sa svakom sezonom, način na koji nosimo kožne jakne se menja.

foto: Shutterstock / LightField Studios
foto: Shutterstock / LightField Studios

Napravljen od veštačke ili prave kože, ovaj elegantni komad je super opcija koja će učiniti da i obična garderoba dobije dozu elegancije. 

 

Ove zime posebno smo uzbuđeni zbog neočekivanih modela kožnih jakni, od onih sa dugim resama, do puf rukava i drugih upadljivih detalja.

 

U nastavku naučite kako da stilizujete kožnu jaknu 2023. za maksimalno šik izgled.

 

 

Kombinujte tamnosmeđe kožne jakne sa crnim detaljima


Navikli smo da vidimo standardne crne kožne jakne, ali oni komadi u braon boji takođe mogu da budu pun pogodak. Ne brinite, možete – i trebalo bi – i dalje da nosite sve svoje crne komade sa kaputom svetlije boje.

 

 

Još jedan savet za stilizovanje? Ako želite da napravite savršenu kombinaciju crne kožne jakne dodajte neki komad od svetlije boje poput kape od kašmira ili čak platnene kape da biste dali opušteniji izgled celoj kombinaciji. 

 

Nosite široke komade sa uskim suknjama 


Univerzalna široka kožna jakna na mini suknji ili haljini je nešto što se definitivno smatra šik i suptilno seksi kombinacijom.  

 

Kožna jakna je apsolutni modni hit godinama
Kožna jakna je apsolutni modni hit godinamafoto: Shutterstock

 

Ako razmišljate: „Da li ću izgledati kao da sam lik u Top Ganu?“ odgovor je, ne, u zavisnosti od toga kako stilizujete svoju kožnu jaknu. Samo se držite jednostavnih komada u jednoj boji (nikada ne možete pogrešiti sa crnom) i preskočite avijatičarske naočare za sunce.

 

Obucite trenerke sa kožnom jaknom


Iako se široka jakna dobro kombinuje sa uskom suknjom, ništa manje efektno nećete izgledati ni ako iskobinujete široki komad odeće gore sa oversajz komadom odeće dole. Kožna jakna preko dukserice sa patikama i slatkom torbom je udoban komad naših snova za uživanje vikendom.

 

Nosite kratku deblju kožnu jaknu sa opuštenim pantalonama


Omiljena zimska odeća: deblja kožna jakna i udobne pantalone. Ovaj komad za hladno vreme izgleda sjajno u koži — posebno u skraćenoj varijanti.

 

Deblje kožne jakne mogu da se nose i tokom zime
Deblje kožne jakne mogu da se nose i tokom zime foto: Profimedia

 

Da biste bili sigurni da ćete biti primećeni gde god da se pojavite iskombinujte je sa pantalonama širokih nogavica (uske farmerke sa kraćom jaknom ponekad mogu učiniti da vaš torzo izgleda čudno kratak).

 

Jedina jakna od kože koju ove sezone treba izbegavati jeste ona u moto stilu. Mnogi vole baš ovaj model jakni, ali je od strane modnih znalaca on okarakterisan kao zastareo.  

 

 

makonda-tracker