večna elegancija

Napoleonovi dragulji i prozirni til s cvetovima: Meri od Danske pokazala zašto je najglamuroznija žena na svetu (FOTO)

0

Danska kraljica Margaret II proslavila je 50 godina na tronu i tom prilikom napravila gala večeru u kraljevskom pozorištu u Kopenhagenu.

foto: Martin Hoeien/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: Martin Hoeien/Aller/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kraljevske porodice su uvek pune inspiracije kada je moda u pitanju, pa je tako na svečanosti povodom kraljičinog jubileja pravu lekciju glamura održala danska princeza Meri.

 

Meri od Danske je supruga princa Frederika, danskog prestolonaslednika, a ovim izdanjem je potvrdila da s pravom nosi titulu jedne od najbolje obučenih žena na svetu.

Princeza je odabrala raskošnu haljinu od tila u neutralnoj boji koja ima crni prozirni vez u obliku cvetića. Kreacija se od struka širi u krug, a takozvani čamac izrez je samo dodatno upotpunio svu raskoš njenog izgleda.

 

1 / 2 Foto: PPE / Sipa Press / Profimedia

 

Meri je imala i skupocenu tijaru i ogrlicu, a njihova istorija je zaista neverovatna. Naime, tijara koja izgleda kao cvetni venčić sa sitnim rubinama, ali i ogrlica i minđuše koje dolaze u kompletu sa njom, su porodično nasleđe koje je dospelo u Merine ruke 2004. godine nakon udaje za princa Frederika.

 

Dragulje je 1804. godine naručio Napoleon za pokojnu kraljicu Švedske kako bi ih nosila prilikom njegovog ekstravagantnog krunisanja, a do danske kraljevske porodice stigli su kada se ćerka švedske kraljice udala za budućeg kralja Frederika VIII 1869. godine.

 

 

makonda-tracker