da li biste ovo nosili?

"Zašto Srbi nisu ovo patentirali?": Svetski brend lansirao obuću od 170 dolara koju poseduje svaka SEOSKA KUĆA u Srbiji

0

Svetski dizajneri uvek iznenade novim idejama i kreacijama, a nekoliko puta se dogodilo da nešto što je u Srbiji davno zaboravljeno i nimalo sinonim za stil, u svet postane pravi hit.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Svi se sećamo preskupih torbi koje podsećaju na plastične kese, gumenih papuča na štiklu, ali ovaj poslednji trend je iznenadio Srbe.

 

Čuveni srpski opanci su danas pomalo i zaboravljeni kod nas, ali još uvek postoje domaćinstva u selima koja ih poseduju, ko bi rekao da će svetska modna kuća dizajnirati upravo taj model i predstaviti kao preskupi hit leta.

 

Radi se o kožnim cipelema rustičnog izgleda koje koštaju čak 170 dolara, a nešto slično u Srbiji možete naći za 700 dinara, jedan je od šaljivih komentara.

Dok posmatrate preskupe cipele od visokokvalitetne kože i bacite pogled na tradicionalne srpske opanke koje nosi ljudi na selu, verovatno ne primećujete nikakvu razliku, osim u ceni koja je nedostižna za naš običan model.

 

"Imam i ja, gumene za 700 dinara, ne vidim razliku", "Šta uradi, sada će da dignu cenu opanaka na 30 evra", "Fabrika iz Pirota pravi opanke za ceo svet, možda su i ovi njihovi", "I ovo nam ukradoše, nismo patentirali", "Ovo je smejurija", bili su samo neki od komentara na Tviteru.

 

Neki se pitaju zašto Srbi nisu patentirali opanke kako bi sad ovaj model bio zaštićen, dok se neki dvoume i planiraju da ipak isprobaju ovaj modni hit. Šta vi mislite, da li biste nosili opanke/skupe kožne cipele dok šetate gradom ili biste to ostavili samo za letnje seoske avanture?

 

 

makonda-tracker