ne zaboravlja detalje

Najbolje je nositi ga samo ovako! Kraljica Leticija u kaputu koji može da doda koji kilogram — ali s njom to nije slučaj

0

Jedan od najudobnijih i najelegantnijih načina da se ugrejemo u zimskim mesecima ima malu zamku — ako se ne nosi na pravi način, može da učini da delujemo krupnije. Španska kraljica je imala to na umu i ponela je ovaj kaput na jedini način koji laska figuri.

foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia
foto: Andrews Archie/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Kraljica Leticija od Španije spada u najvrednije i najzauzetije plemnjinje sveta, pa gotovo svakodnevno predstavlja špansku kraljevsku porodicu na raznim događajima u zemlji i svetu. Tako je i juče prisustvovala radnom sastanku Španske federacije za retke bolesti (FEDER), gde je s okupljenim predstavnicima stotina organizacija i članova porodica obolelih od retkih oboljenja razgovarala o tome kakvi izazovi i prilike mogu da se očekuju u 2022. godini.

 

Za ovu priliku, španska kraljica je odabrala stil u kom najbolje "pliva" — poslovni. Ključni deo njene odevne kombinacije svakako je navy kaput od 580 evra i s dvorednim kopčanjem, koji potpisuje Hugo Boss, jedna od njenih omiljenih modnih kuća. Leticija se odlučila za predimenzioniran i vrlo dugačak model koji prekriva kolena i ravnog je kroja, uz vrlo blago suženje u predelu struka i diskretnih džepova.

 

1 / 6 Foto: Belen Diaz/DYDPPA / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Trend oversized odeće, po svemu sudeći, ne prolazi, a ovakvi kaputi sve su popularniji proteklih nekoliko zima, ali iako je reč o vrlo efektnom i praktičnom komadu, on stiže sa zamkom: može vizueno da raširi figuru. Zbog toga se uglavnom preporučuje pridržavanje pravila o ravnoteži i kombinovanje ga s komadima koji ipak otkrivaju vitkost, poput dobro krojenih skinny i ravnih pantalona, pripijenih sukanja i sl, jer bi široke nogavice ili suknje mogle da prividno da dodaju koji kilogram.


Leticija od Španije je to imala u vidu, pa je ponela ovaj kaput s elegantnim odelom iste kuće, a ono je, takođe, u vrlo tamnoj navy nijansi, dok je vizuelno višom čine i vertikalne bele prugice na sakou i pantalonama ravnih nogavica.


Lepa kraljica sve je upotpunila navy salonkama od prevrnute kože brenda Magrit, a reč je o naizgled običnom i, zapravo, vrlo romantičnom, modelu nazvanom Liza, koji ima upečatljiv zarez u prednjem delu i izvinjen luk zbog kog je stopalo nešto otvorenije. Ovaj španski brend poznat je po klasičnom stilu kakav odlikuje najprestižnije modne marke, ali po nešto pristupačnijim cenama, pa je španska kraljica za interesantante salonke s tankom štiklom visokom 9 centimetara izdvojila 100 evra. Tu je i stara pismo-tašna kuće Carolina Herrera u navy nijansi koju je Leticija više puta nosila, kao i njen zaštitni znak: zlatni prsten Karen Halam.
 

 

makonda-tracker