OPREZ!

JEDNA SITNICA MENJA KOMPLETAN IZGLED: 3 modne greške zbog kojih izgledate starije

0

Nije previše komplikovano, ali je važno birati pažljivo

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ono što se obično smatra modnom greškom ne mora to nužno da bude — ono što na jednoj ženi izgleda kao promašaj druga će nekim čudom uspeti da ponese s lakoćom. Ipak, postoje neke sitnice u stilu koje mogu da "dodaju" godine i da nam, kad stanemo ispred ogledala, stvore utisak da iz nekog neobjašnjivog razloga jednostavno — to nije to.


Tamne nijanse


Iako su navy, crna i tamnosiva boja klasici s kojima je gotovo nemoguće pogrešiti, one mogu da učine da izgledamo monotono, jednolično, preozbiljno i nešto starije nego što jesmo. Zato, kada ih nosite ovakav autfit, obavezno ga "razbijte" nekim statement komadom poput žutog kaiša, crvene marame i sl.

 


Prevelika torba


Ženska torba nikad nije dovoljno velika, u tome će se većina dama složiti. Međutim, one koje su prevelike, pored toga što mogu da izazovu bolove u vratu i leđima, čine da delujemo starije, pa bi valjalo zameniti ih hit aksesoarom proteklih godina — trendi rancem!

 


Preširoka ili preuska odeća


Iako su tokom letnjih meseci vrlo korisni, oversized i vrećasti komadi poput pantalona i tunika, neretko oni izgledaju kao da krijemo telo, čine da delujemo kao da nam je zbog nečega neprijatno... Ipak, ni preuska odeća nije dobar izbor jer izgleda kao da se previše trudimo da delujemo mlađe, pa stvorimo sasvim suprotan utisak od željenog. Srećom, modni eksperti su saglasni da je skinny farmerkama "istekao rok", a damama u zrelom dobu preporučuju se modeli širih nogavica, dok one koje ipak ne mogu da odole uskim farmerkama obavezno treba da izaberu one koje imaju elastin.

 

 

makonda-tracker