nenadmašna elegancija

Tako lepa da je ZVEZDU VEČERI bacila u senku: Zlatna haljina Salme Hajek zbog koje se danas najmanje priča o Lejdi Gagi

2

U Londonu je sinoć održana svetska premijera filma "Gučijevi" (House of Gucci), u kom glavu ulogu igra pop diva Lejdi Gaga. Dan nakon što je ona ostavila snažan utisak u lepršavoj toaleti, više se, ipak, priča o njenoj koleginici iz filma...

foto: Justin Ng/LFI/Avalon., Profimedia
foto: Justin Ng/LFI/Avalon., Profimedia

Za prvu svečanu projekciju jednog o filmova o kojima se najviše pričalo ove godine, Salma Hajek (55) je odabrala ― zlato! Zlatnu haljinu, zlatni nakit, zlatnu obuću!


Iako je na samoj premijeri filma "Gučijevi" u Londonu najviše pažnje privukla Lejdi Gaga, koja igra glavnu ulogu, za koju se šuška da cilja na Oskara i koja se pojavila standardno ekstravangardno, avangardno i smelo, danas se pažnja modnih sladokusaca skreće na očaravajuću meksičko-američku glumicu.

 

Salma, koja u "Gučijevima" glumi Pinu Aurijemu, drugaricu glavne junakinje, prošetala je crvenim tepihom u haljini koju, naravno, potpisuje italijanska modna kuća Gucci. Njen gornji deo je pripijen uz telo i ukrašen vertikalnim naborima, dok rukave krasi upečatljiv puf-efekat, a struk je naglašen kontrastnim horizontalnim naborima. Haljina odatle pada pored kukova i nogu sve do poda, zbog čega smo videli tek delić zlatnih cipela s roze platformom. Hajekova je odlučila da svemu doda nakit brenda Gucci ― skupocenu ogrlicu i narukvicu iz njihove kolekcije Hortus Deliciarum od žutog zlata, dijamanata i žutog berila.

 

1 / 5 Foto: James Shaw / Avalon / Profimedia


Film "Gučijevi" je, inače, sniman početkom ove godine širom Italije, a režiju potpisuje Ridli Skot, dok je za scenario bio zadužen tim koji čine Beki Džonston i Roberto Bentivenja, a priča je zasnovana na knjizi Sare Gej Forden. Pored Lejdi Gage i Salme Hajek, u njemu igraju još Adam Drajver, koji je oživeo lik Mauricija Gučija, Džared Leto kao Paolo Guči, Džeremi Ajrons u ulozi Rodolfa Gučija, Al Paćino kao Aldo Guči...

 

Porodica Guči nije bila oduševljena time kako će sve videti delić njihove priče ― pored toga što se film bavi ubistvom Mauricija Gučija, koje je naručila njegova supruga Patricija, oni su nezadovoljni izgledom glumačke ekipe.

Moj deka je bio vrlo zgodan muškarac, kao svi Gučijevi, bio je visok, imao je plave oči, bio je elegantan. Glumi ga Al Paćino, koji nije nešto visok, a na fotografijama sa snimanja koje sam videla izgleda kao debeli, niski čovek sa zulufima, vrlo je ružan. Sramota, uopšte ne liči na njega — ističe Patricija Guči, rođaka pokojnog Mauricija (koja se sasvim slučajno zove kao njegova supruga).


Ona je istakla da je porodica razočarana.


Kradu identitet naše porodice da zarade, da povećaju prihod holivudskog sistema. Naša porodica ima identitet, privatnost. Možeo da pričamo o svemu, ali postoji granica koja se ne sme preći — ističe Patricija.


I sama Patricija Ređijani, koja je odslužila zatvorsku kaznu zbog naručivanja ubistva svog bivšeg supruga Mauricija, nezadovoljna je onim što je videla. Najviše joj, međutim, smeta to što Lejdi Gaga, koja tumači njen lik, nije kontaktirala s njom.


Iznerviralo me je to što Gaga nije imala obzira ni da dođe da me upozna, a glumi me u filmu — iskrena je Patricija.

 

 

makonda-tracker