praktično i prelepo

BIRAJTE PAŽLJIVO I TRENDI IZGLED JE ZAGARANTOVAN: Ovaj šešir očarao je slavne lepotice, a evo kako ga i kada nositi

0

Večiti trend od maja od septembra i aksesoar koji, verovali ili ne, ako birate mudro može da se uklopi u svaki stil, u svakoj prilici.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slameni šeširi su — kao i torbice — prolećni i letnji trend koji se svake godine vraća i odavno više nisu rezervisani samo za plažu.


Ovaj šik detalj sve češće viđamo na ulicama, a pravi se u različitim varijantama, od sportskih do vrlo elegantnih modela. Šeširi napravljeni od slame vrlo su popularni jer su lagani, omogućavaju zaštitu od sunca, omogućavaju koži da diše i prijatni su i na najvišim temperaturama. Ipak, pored praktičnosti tu je i njihova supermoć da se lako uklope u razlitčite stilove, ali je važno imati na umu da nije baš svaki model jednako formalan ili casual.


Tako bi, ako je prilika nešto ozbiljnija i stroža, bilo najbolje da pnesete boater šešir, koji je vrlo popularan još od kraja 19. veka!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lovealogo (@lovealogo)

 

Ovaj modelima nešto kraći obod, obično se (ali ne obavezno) pravi od svetlijeg materaijala i obavezno ga krasi jedna efektna traka od laganije tkanine. Iako su ih najpre nosili muškarci, nakon nekoliko decenija boater je ušetao i u žensku modu, a poznato je da je legendarna Koko Šanel obožavala ovaj šeširić i često ga nosila.

 

Koko Šanel
foto: Profimedia

Panama šeširi su ovih dana nešto popularniji i sjajan su izbor ukoliko idete na piće tokom dana ili u ležerniji noćni provod, poput žurke na nekom festivalu i sl. Krasi ih nešto širi obod nego što je slučaj kod boater šešira, a u svom osnovnom delu su viši i imaju uvučen središnji deo.

 

 

Mnogi ih mešaju s fedorama, ali je razlika jasna: panama šeširi su oni koji se prave od određene vrste slame po imenu toquila, dok je fedora zapravo određeni oblik.

 


Svi oni prikladni su i za plažu i za neke druge prilike, dok su oni laganog, talasastog i visećeg oboda rezervisani samo za uživanje na obali i teško ćete ih uklopiti u neki svakodnevni izgled, baš kao i šeširi sa uzicom.

 

 

Ukoliko vam je potrebno malo inspiracije, pogledajte kakve su sve modele birale poznate lepotice...

 

1 / 19 Foto: Profimedia

 

 


 

makonda-tracker