potražite inspiraciju

INFLUENSERKE IH OBOŽAVAJU! "Ružne" papuče koje će ovog leta preplaviti ulice Beograda, Madrida, Pariza...

0

Ovaj materijal oduvek je bio rezervisan za plažu, ali sada je pronašao svoje mesto i u street style modi!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Proteklih sezona, svetska moda, naročito ona svakodnevna, u znaku je opuštenosti, udobnosti, ali i povratka prirodi!


Prirodni materijali sve su popularniji, a nakon pamuka i lana, došao je red na slamu i rafiju, koje su upotrebljene kao svojevrsni ukras novih papuča modne kuće Bottega Veneta, odnosno njenog kreativnog direktora Danijela Lija.
On se za predstojeću sezonu opredelio da nas obraduje papučama s potpeticama visokim devet centimetara, kockastim vrhom i prirodnim materijalima upletenim u čuvenom stilu ove kuće, poznatom kao intrecciato.

Mogu se pronaći i u varijanti bez visokih štikli.

Čim su se pojavile fotografije ovih papuča, koje se prodaju u više boja, influenserke i trendseterke požurile su da ih pazare, a pored toga što su "instagramične", one su vrlo zahvalne za kombinovanje: mogu se nositi s letnjim haljinama, ali i s farmerkama, mini-suknjama i, u određenim kombinacijama s tunikom, čak i s helankama.

Nedavno je u njima viđena Kajli Džener, a ona se opredelila da belim papučama upotpuni pomalo sportsko izdanje.

Kajli Džener, Botega Veneta
foto: Profimedia

Budući da njihova cena iznosi više od 800 evra, neki od poznatih high street brendova kao što je španski Uterque požurili su da ponude svoej verzije ovog modela, pa je sličnih papuča sve više, a očekuje se da će one biti vodeći trend predstojećeg leta širom Evrope.

makonda-tracker