Revija Aleksandra Nikolića

Kreator Aleksandar Nikolić predstavio je kolekciju Delivery za proleće/leto 2011. godine modnom revijom koja je održana na krovu robne kuće Beograd u Zemunu
2
1 / 8

Aleksandar Nikolić je jedan od najuspešnijih modnih dizajnera na ovim prostorima, sa zavidnom reputacijom i na svetskoj modnoj sceni. Posle završenog Central St. Martins koledža u Londonu, nekoliko godina proveo je radeći za nekoliko velikih modnih kuća, među kojima su Tristan Webber (London) i Daryl K (Njujork). Danas živi i stvara na relaciji London-Beograd-Njujork, a njegov sopstveni brend je etablirano ime u svetu mode.

Težnja ka minimalizmu i potenciranje spoja kontrasta, kao prepoznatljivo obeležje Aleksandrovih modela, u osnovi su i ove kolekcije – mekane forme vešto su iskombinovane sa arhitektoničnim oblicima, a vazdušaste siluete znalački upotpunjene oštrim krojevima. Materijali su prirodni - svila i pamuk, dok su dominantne boje fluroscetno roza, siva i bela.

Glavni motiv ženske kolekcije je suptilno stilizovana silueta – suknje i haljine u mekanim naborima fine svile iskombinovane su sa besprekoro ukrojenim jaknicama i upotpunjene pojasevima od klirita. Kolekcija odiše glamurom i diskretno izraženim seksipilom,  a pravljena je za ženu koja se ne plaši da bude prefinjena i moderna istovremeno, koja voli pročišćenju klasiku sa šmekom artizma.

Inspiraciju za mušku liniju predstavlja modni stil opasnih momaka Koza Nostre iz pedesetih godina prošlog veka. Dekonstrukcijom klasičnog odela kroz poigravanje osnovnim krojem i promišljenim kombinovanjem detalja, Aleksandar daje novu interpretaciju muževne klasike. Muškarac u dolazećoj sezoni, prema viđenjuovog kreatora, ima moćnu i upadljivu pojavu – on je razmetljiv ali nepretnciozan, uštogljen ali i ležeran istovremeno.

 

 

makonda-tracker