rođena s darom

Toliko ih je volela da su čak dva modela nazvana po njoj: Najlepše torbice legendarne princeze Dajane (FOTO)

0

Jedna od prvih superzvezda po kojima je nazvani omiljeni ženski aksesoar bila je pokojna supruga princa Čarlsa.

 

Jedna od najpoznatijih torbi na svetu, čuvena Lady Dior bila je između ostalog i omiljen model tragično preminule princeze Dajane, čija 20. godišnjica smrti se navršava ovog avgusta.

 

Očajnički smo žurili da je otkačimo: Prinčevi Vilijam i Hari otkrili da se s bolom sećaju svog poslednje razgovora s pokojnom ledi Di

 

Pomenuta torba je prvi put predstavljena 1994. godine bez bilo kakvog propratnog imena. Samo godinu dana kasnije - u septembru 1995. godine, tu istu torbu koju krasi četvrtasta struktura, meka kroko crna koža i zlatne, kraće ručke, tadašnja francuska prva dama Bernadet Širak poklonila je princezi prilikom njene posete izložbi slika Cézanna u Grand Palaisu, koju je sponzorisala LVMH grupa.

 

Dajana se odmah zaljubila u model, poručivši nekoliko varijacija iste. Prvi put ju je ponela već u novembru prilikom posete sirotištu u Birmingemu, a samo nekoliko nedelja kasnije od nje se nije odvajala tokom zvanične posete Argentini.

 

Postavši omiljena torba ledi Di, model je spontano prozvan Lady Dior da bi 1996. godine i zvanično dobio to ime koje je amenovala lepa princeza, inače njen najverniji ambasador.

 

Osmišljena u couture duhu, torba je prevashodno prepoznatljiva po kožnim romboidima koji su prema francuskoj kući inspirisani stolicama iz ere Napoleona III, koje je Kristijan Dior koristio u svom showroomu prilikom predstavljanja novih kolekcija krajem 40-ih, dok je na ručkama otisnuto ime brenda D.I.O.R.

 

Pogledajte u nastavku koje je još modele volela princeza od Velsa.

 

 

 

 

makonda-tracker