provereno

Kako izgledati 10 godina mlađe? Za ovaj trik vam ne treba botoks – samo 3 stvari koje već imate u kući i 60 SEKUNDI

0

Oči odaju godine, koliko smo odmorni, kakav nam je kvalitet sna i još mnogo toga, a ako primenite ovaj jednostavan trik koji se izvodi uz šminku koju sigurno imate u neseseru – sakrićete sve što želite

trikovi za šminkanje očiju su najpouzdaniji način za vizuelno podmlađivanje
trikovi za šminkanje očiju su najpouzdaniji način za vizuelno podmlađivanjefoto: Gorodenkoff/Shutterstock

Da biste postigli svežiji i mladolik izgled, nisu vam uvek neophodni fileri, botoks, pa čak ni skupi tretmani, jer su make-up artisti do savršenstva doveli tehnike šminkanja koje stvaraju optičke iluzije.


Najbolje od svega je što vam za to ne treba čak ni mnogo veštine i skupih proizvoda – samo pravi saveti!


Kako za Glossy ističe šminkerka Milica, moguće je sakriti godine s lica mudrom igrom senki i nijansi, a za to su vam potrebni samo:

  1. hajlajter,
  2. beličasta ili krem senka za oči koja u sebi ima malo sedefa i
  3. maskara.

Prenosimo vam njeno uputstvo korak po korak.

 

  • Ispod obrve stavite hajlater laganim pokretima četkice kako biste vizuelno podigli obrvu i kapak. Na unutrašnjem delu oka potrebno je staviti svetlucavu senku koja će vam momentalno "probuditi" oko. Obrve pre toga iscrtati senkom u njihovoj boji, ali ne treba preterivati – najbolje je odraditi samo konture obrva. Previše tamne obrve mogu da čine da izgledate starije i ozbiljnije.

 

Pravilno šminkanje očiju je sjajan način da stvorite optičku iluziju kakvu želite
Pravilno šminkanje očiju je sjajan način da stvorite optičku iluziju kakvu želitefoto: Ann Haritonenko/Shutterstock
  • Ugao oka je jako bitan iako mnoge žene na njega najmanje obraćaju pažnju. Ukoliko je tamno u uglu oka, ono izgleda manje, mračnije, starije, nekada i previše našminkano. Ako stavite svetlucavu senku, hajlajter ili tečnu senku sa sedefom, vaše oko će izgleda budno, mlađe i svežije kao da ste spavali preko 10 sati!
  • Bonus savet: Kao vrlo koristan trik uvek možete dodati malo bronzera preko celog kapka kako biste izgledali preplanulo. Naravno, ne treba preterivati, akcenat je na posvetljivanju koji postižete hajlajterom i svetlom senkom.
  • Maskaru stavljate cik-cak pokretima od korena ka vrhu trepavica, a najbolje je staviti tri sloja, kako biste dobili efekat veštačkih trepavica.
  • Ajlajner ponekad može da čini da oko deluje zatvorenije, pa nije dobra ideja koristiti ga ako želite da postignete mladolik izgled. S godinama su kapci sve opušteniji, te se tu može naći i višak kože. Ako su vaši kapci dosta spušteni, ajlajner vam nije najbolji prijatelj, te se igrajte senčenjem i trepavicama.

 

BONUS VIDEO

Make-up tutorijal Goce Tržan

 

makonda-tracker