MAKEUP TAJNE

ZA OVO NE MORATE IĆI U KOZMETIČKI SALON: 3 trika sa maskarom pomoću kojih ćete stvoriti efekat veštačkih trepavica

0

Ukoliko želite guste, pune trepavice, u 3 poteza ih možete dobiti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Koristite dve različite maskare

 

Nekad jedna maskara nije dovoljna da se postigne željeni efeket. Ipak, "mešavina" maskara je sasvim druga priča. Temeljna maskara neka bude laganije teksture i ona će obaviti prvi deo posla: dobro razdvojiti trepavice i lagano ih uviti. Na to dodajte drugu maskaru, gušće teksture, koja će trepavicama dati volumen. Postoje i prajmeri za maskare koji imaju istu svrhu poput podloge za makeup. Prvo se nanese sloj prajmera na trepavice, pa zatim maskara. Na taj način možete stvoriti vrlo dramatičan izgled i stvarno upečatljive trepavice.


2. Pravi pokret

 

Dok nanosite maskaru, iskoristite ovaj trik da ih što više uvijete prema gore, jer će tako trepavice izgledati duže i punije. Dakle, prvo maskaru nanesite na deo trepavica uz kapak, lagano pomičući levo-desno četkicu. Tako će se maskara savršeno rasporediti, a u isto vreme razdvojiti svaku pojedinu trepavicu. Nakon toga povucite uobičajenim pokretom maskaru prema vrhovima trepavica. Naravno, velika je pomoć i uvijač za trepavice.

3. Obostrani makeup

 

Takođe, pretpostavljamo da maskaru uvek nanosite samo na donju stranu trepavica? Probajte onda ovo. Za efekat gustine prekrijte trepavice maskarom i s donje strane (kao i uvek), ali i s gornje strane. Da biste uspele da izvedete ovaj potez, morate zažmuriti na oko koje šminkate, a zatim potegnuti četkicom od korena trepavice prema dole. Pametno je staviti papirnatu maramicu ispod oka da ne razmrljate boju po koži.

 

 

makonda-tracker